Home » Când, unde, cum » Ce se întâmplă dacă adaugi sare în cafea. Efectul nebănuit

Ce se întâmplă dacă adaugi sare în cafea. Efectul nebănuit

Manolică Anca / 11.05.2021, 09:33
Ce se întâmplă dacă adaugi sare în cafea. Efectul nebănuit

Neagră, cu lapte, cu frișcă sau cu mult. Ceașca perfectă de cafea arată diferit de la persoană la persoană. Însă, în ultimul timp, un nou truc este folosit de tot mai mulți oameni. Află ce se întâmplă dacă adaugi o anumită cantitate de sare în cafea!

Ce se întâmplă dacă adaugi sare în cafea

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi, preferată de multe persoane pentru aroma ei deosebită. Chiar dacă în mod normal cafeaua se bea simplă sau se adaugă zahăr pentru a-i îmbunătăți gustul, mulți dintre specialiști sunt de părere că ar fi mult mai potrivit să se adauge sare.

Da, pare greu de crezut, însă efectele sunt uimitoare! Tot mai multe persoane aleg să își pună sare în ceașca de cafea, înainte de a lua prima gură. Și nu vorbim de vreo greșeală, un accident matinal atunci când ești prea adormit și confunzi zahărul cu sarea de pe masă, ci de un truc care îți transformă total băutura preferată de la primele ore ale dimineții.

Efectul nebănuit al trucului

Mai degrabă, cafeaua cu sare este cunoscută ca fiind un remediu împotriva mahmurelii, însă este foarte rar consumată. Cu toate acestea, specialiștii care au studiat procesul de preparare al cafelei au ajung la concluzia că în această băutură ar trebui adăugată sare în loc de zahăr. Ce se întâmplă dacă adaugi sare în cafea? Ei bine, numai un praf de sare reușește să înlăture gustul amar al acesteia, făcând-o mai aromată. Gustul amar este atenuat de ionii de sodiu.

 

Acest truc i-a cucerit chiar și pe cie mai înrăiti consuma

Cafeaua are o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului uman
Cafeaua are o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului uman

tori de cafea. Deși te-ai gândi că ar putea prinde gust sărat, ei bine un praf de sare nu îi va strica deloc gustul, din contră, o va face mult mai aromată.

Același lucru este valabil și în cazul sortimentelor de vin mai slabe din punct de vedere calitativ. Pentru ca aroma vinului să fie mai intensă, adaugă puțină sare, fără a exagera, pentru că o cantitate mult prea mare de sare poate schimba în totalitate gustul vinului.

Ce beneficii are consumul de cafea

Se știe faptul că, la bază, cafeaua se obține din boabele fructului arborelui de cafea. Acestea sunt bogate în cafeină, vitamina B3, magneziu și potasiu. Specialiștii au observat că cei ce beau cafea zilnic au o tensiune arterială mai mică și au un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 sau boli de inimă.

Mai mult, cafeaua este o sursă naturală de energie. Aceasta stimulează sistemul nervos, declanșându-se un șir de procese ce au ca rezultat final descompunerea grăsimii din corp în acizi grași liberi. Cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că persoanele care consumă cel puțin o ceașcă de cafea neagră pe zi își reduc vizibil riscul apariției hemoragiilor cerebrale.

Cafeaua poate avea efecte benefice și asupra sănătății creierului. Consumată în fiecare zi, ea ajută la prevenirea unor boli neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson. Totodată, băutura ajută și la menținerea sănătății ficatului, jucând un rol important în procesul de autoreglare a funcțiilor acestui organ.