Home » Când, unde, cum » Ce temperatură are apa mării în luna mai

Ce temperatură are apa mării în luna mai

Manolică Anca / 08.05.2021, 15:53
Ce temperatură are apa mării în luna mai

Mai sunt doar trei săptămâni până la intrarea oficială în anotimpul de vară, însă, cu siguranță, sunt persoane care aleg să viziteze marea și în această lună. Mai ales că urmează să se dea și start programului „Litoralul pentru toți”. Așadar, hai să vedem ce temperatură are apa mării în luna mai.

Ce temperatură are apa mării în luna mai

Ne aflăm în ultima lună de primăvară și deja vremea a început să se încălzează simțitor. Sătui de stat în casă, mulți români aleg să evadeze câteva zile din rutina zilnică și să petreacă timp de calitate în natură. Unii aleg să meargă pe litoral pentru că, după cum bine știm, în extrasezon, în această perioadă nu este aglomerat ca în vârf de sezon. Mai mult, este și perioada în care se dă start programului Litoralul pentru toți.

Acest program este destinat turiștilor care doresc să își petreacă un sejur la mare în extrasezon, atunci când stațiunile și plaja sunt mai libere. Totodată, în această perioadă, prețurile sunt mult mai reduse decât în vârf de sezon, astfel că majoritatea își pot permite să petreacă câteva zile de relaxare la malul mării. Programul se desfășoară, de regulă, în lunile mai-iunie și septembrie-octombrie, iar în cadrul lui se înscriu an de an hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoral.

Și dacă te afli și tu printre cei care vor să petreacă câteva zile la mare în perioada această, trebuie să știi ce temperatură are, de regulă, apa mării în luna mai. Potrivit Sea Temperature, temperatura apei Mării Negre în acest moment este de minimum 13°C și de maximum 17°C. Media de sezon a temperaturii apei pentru luna mai se situează între 15.5°C și 15.8°C. Cea mai scăzută temperatură a mării care a fost măsurată luna aceasta este de 11.7°C, iar cea mai ridicată este de 20.1°C.

În luna mai se dă start programului Litoralul pentru toți
În luna mai se dă start programului Litoralul pentru toți

Cât costă o noapte de cazare în luna mai

Chiar dacă momentan opțiunile de cazare nu sunt foarte multe, până în luna iunie acest lucru se va schimba, mulți proprietari făcând pregătiri intense pentru a-și deschide cât mai repede ușile pentru turiști în această perioadă.  Acum, prețul unui sejur de cinci nopți pleacă de la 99 de lei pentru o persoană. Acesta este cazul unităților de cazare deschise în sudul litoralului.

„Prețurile sunt poate mai mici că niciodată. Pe hoteluri o parte din costuri sunt deja fixe, personalul este angajat. Hotelierii prefera să aibă hotelurile pline și în această perioadă”, a spus Aurelian Marin, proprietarul unui hotel de pe litoralul românesc.

Spre nordul litoralului românesc, prețurile pentru cazare cresc cu 15% sau chiar 20%. Totuși, ofertele sunt de extrasezon. Ștefan Necula, directorul unei agenții de turism, spune că în stațiunea Mamaia, tariful pentru cinci nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, pentru două persoane, este de 500 de lei. În plus, există reduceri pentru turiștii care aleg să stea pe o perioadă mai îndelungată.

În general, prețurile sunt cel puțin la jumătatea celor din vârf de sezon. Patronii lanțurilor de hoteluri au anunțat că au menținut tarifele stabilite după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Mai mult, ofertele din acest an vor dura mai mult, deoarece anul școlar se termină mai târziu.