Home » Când, unde, cum » Cel mai bun prieten al lui Nicu Ceaușescu, amintiri din perioada comunistă. Ce s-a aflat acum despre „Prințișorul”. „Atunci m-a impresionat cel mai mult”

Cel mai bun prieten al lui Nicu Ceaușescu, amintiri din perioada comunistă. Ce s-a aflat acum despre „Prințișorul”. „Atunci m-a impresionat cel mai mult”

Manolică Anca / 16.02.2022, 13:51
Cel mai bun prieten al lui Nicu Ceaușescu, amintiri din perioada comunistă. Ce s-a aflat acum despre „Prințișorul”. „Atunci m-a impresionat cel mai mult”

Din perioada comunismului se păstrează, încă, multe povești. De exemplu, că Nicu Ceaușescu a fost copilul preferat al soților, el fiind cel care urma să preia puterea de la ei. Sau că a fost cel mai zvăpăiat dintre frați, fiind considerat de mulți români, dar și occidentali drept prințul playboy al Coroanei statului comunist. Cel mai bun prieten al lui Nicu Ceaușescu a făcut dezvăluiri uimitoare din acele vremuri.

Ce a povestit cel mai bun prieten al lui Nicu Ceaușescu despre trecutul lor

Despre viața personală a lui Nicușor Ceaușescu, fiul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu s-au scris destul de multe lucruri, mai ales despre nenumăratele amante pe care le-ar fi avut. „Prințisorul”, cum a fost supranumit, era considerat un bărbat potent, un adevărat Don Juan al acelor vremuri.

Printre iubitele lui Nicu Ceaușescu s-a numărat și Donca Mizil, o femeie pe care a iubit-o nespus de mult. Datorită acestei relații, Nicu l-a cunoscut pe Serghei Mizil, fratele ei, cel care avea să îi devină foarte bun prieten. Cu toate că la început nu au avut o părerea prea bună unul despre celălalt și nu s-au înțeles.

Nicu Ceaușescu și Donca Mizil (încercuiți)
Nicu Ceaușescu și Donca Mizil (încercuiți)

Amintiri din perioada comunistă: „La Predeal acolo, am făcut casa varză”

Invitat la emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, Serghei Mizil a făcut dezvăluiri interesante despre prietenia sa cu fiul cel mic al fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu. El a povestit, printre altele, și despre petrecerile de pomină pe care le făceau împreună în perioada comunistă, alături de gașca lor de prieteni. Printre aceștia se numărau și Mădalin Voicu sau Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer.

„Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau. De exemplu, la Predeal acolo, am făcut casa varză. Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau.

Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong.”, a rememorat Serghei Mizil, despre nebuniile pe care le făceau la acea vreme.

Însăși Tovarășa Elena Ceaușescu i-a spus, la un moment dat, că oamenii ca el nu ar avea ce să caute în România

Serghei Mizil (stânga) și Jean Maurer
Serghei Mizil (stânga) și Jean Maurer

Serghei Mizil, despre Nicu Ceaușescu. „El îmi spunea mereu că o să moară”

Serghei Mizil a povestit cu lacrimi în ochi și despre ultimele momente din viața lui Nicu, atunci când acesta i-a recitat o poezie, prevestindu-și moartea. Serghei Mizil a vorbit și despre moartea lui Nicu Ceaușescu, bunul său prieten.

„Atunci m-a impresionat pe mine cel mai mult, că mi-a lăsat o poezie și nu știu cine mi-a luat-o, că am căutat-o mult. El îmi spunea mereu că o să moară. Și asta nu o să uit toată viața mea – mi-a spus că atunci când va muri va fi ca un măr și când o să mușc din el să râd cum am râs tot timpul și să nu plâng…”, a mai povestit Serghei Mizil.

De câte ori a fost căsătorit Serghei Mizil

Chiar dacă spune că nu este un adept al căsătoriei, Serghei Mizil se află deja la a doua nevastă. Prima căsnicie a avut loc înainte de 1989, terminându-se tot în perioada comunismului. Cei doi au împreună o fată, pe Smaranda Mizil.

Serghei Mizil și soția sa, Cora
Serghei Mizil și soția sa, Cora

În prezent, Serghei este se iubește de peste 20 de ani cu o altă femeie. Este vorba despre Cora, femeia care l-a cucerit definitiv, în ciuda faptului că totul a pornit doar din rațiuni imobiliare. Aceasta este o prezență foarte discretă, refuzând să apare la TV. Cei doi au împreună o fiică, pe nume Ana.