Home » Când, unde, cum » Cele mai bune orașe din lume în care să trăiești. Unde ar bine să te muți și de ce

Cele mai bune orașe din lume în care să trăiești. Unde ar bine să te muți și de ce

Cojocaru Cristian / 23.11.2021, 11:45
Cele mai bune orașe din lume în care să trăiești. Unde ar bine să te muți și de ce

Contextul pandemiei de coronavirus i-a determinat pe mulți locuitori ai globului să reconsidere orașele în care trăiesc. Așadar, află care sunt cele mai bune orașe din lume în care să trăiești.

Cele mai bune orașe din lume în care ai putea trăi

Aparte de locurile magnifice pe care le oferă anumite orașe, flexibilitatea muncii de la distanță dar și faptul că granițele sunt deschise pentru a călători, acum ar putea fi momentul oportun să iei în considerare relocarea la care visai. Pentru a determina locurile ideale pe care le-ai putea numi acasă, un site din Marea Britanie a făcut un studiu asupra celor mai bune orașe din lume cu privire la raportul său de relocare.

Austin a fost pe primul loc, în primul rând datorită temperaturii sale medii dar și a salariului mediu lunar de 3.984 lire sterline sau 5.378 dolari, precum și vitezei sale de internet de 87,5 Mbps. Următorul a fost cel mai populat oraș din lume, Tokyo, pentru multitudinea de restaurante și parcuri, precum și pentru speranța sa mare de viață la 84 de ani. Astfel, în cel mai rapid oraș, salariul mediu lunar este de 3.147 lire sterline sau 4.248 dolari.

În top, apar orașe precum Dubai, urmat de Los Angeles, Abu Dhabi, Miami, Muscat, Oman, San Francisco, Las Vegas, Manama, Bahrain, Doha, Washington DC, Istanbul, Bangkok, Sao Paulo, Chicago, Alicante, Valencia și Cape Town. Alte orase americane precum New York City sau Boston fac parte și ele dintre cele mai bune orașe în care te-ai putea reloca.

bune orașe lume
Lausanne este unul dintre cele mai scumpe orase in care ai putea trai

Cele mai scumpe orașe

Pentru a ajunge la rezultate mai bune, site-ul a restrâns orașele la o listă de 84 de locuri majore cu date semnificative în diferite categorii, inclusiv colectarea de statistici meteorologice, prețurile proprietăților, spații verzi și restaurante, speranța de viață și vitezele de internet. Studiul a analizat, de asemenea, cele mai scumpe orașe de relocat, găsind un trio de destinații elvețiene care costă cel mai mult.

Basel a fost pe primul loc, unde costul anual al vieții este în medie de 53.748 de lire sterline sau aproximativ 72.573 de dolari, urmat de Zurich, unde este de 53.458 lire sterline sau aproximativ 72.181 dolari și Lausanne, unde este de 51.648 de lire sterline sau aproximativ 69.745 de dolari.

La polul opsu, Istanbulul a fost cel mai accesibil, cu un cost anual al vieții de 12.753 lire sterline sau aproximativ 17.221 dolari, urmat de Buenos Aires cu 13.802 lire sterline sau aproximativ 18.638 dolari și Kuala Lumpur cu 15.240 lire sterline sau aproximativ 15.240 lire sterline 20.577 dolari.

Dacă vremea caldă este cea mai importantă, Orientul Mijlociu atrage, astfel că Dubaiul fiind pe primul loc lăudându-se cu o medie de 28 de  grade Celsius și precipitații scăzute, urmat de Abu Dhabi, care are o temperatură medie de 27 de grade cu un nivel scăzut de precipitații. Regiunea este, de asemenea, cea mai bună pentru cei care doresc să fie aproape de țărm, cu Doha pe primul loc, Abu Dhabi pe al doilea și Dubai pe al treilea pentru cele mai bune orașe de coastă.

În timp ce aceste orașe și-au câștigat locul în top pe baza climei, alte stimulente pot ajuta, de asemenea, să influențeze decizia, cum ar fi orașele care sunt dispuse să plătească noilor rezidenți sume de bani pentru a se muta acolo.