Home » Când, unde, cum » Cele mai frumoase biserici din lume. Unde se află, cum arată și ce povești ascund. FOTO

Cele mai frumoase biserici din lume. Unde se află, cum arată și ce povești ascund. FOTO

Cojocaru Cristian / 11.10.2021, 12:54

Indiferent dacă ești o persoană religioasă sau nu, tot trebuie să vizitezi măcar una dintre cele mai frumoase biserici din lume. Află care sunt cele mai spectaculoase lăcașe de cult de pe întreg mapamondul.

Care sunt cele mai frumoase biserici din lume

Vizitarea acestor locuri sacre, nu numai că îți va dezvăluit diferite tipuri de arhitectură și structuri impresionante, dar totodată îți vor reda și o liniște deplină, momente de relaxare și vei putea cunoaște o întreagă comunitate primitoare. Indiferent că vorbim despre Rusia, Georgia sau Canada, în oricare dintre aceste locuri ai cel puțin un lăcaș de cult de vizitat care te va frapa prin arhitectura ei.

Catedrala Sf. Vasile, Moscova, Rusia

Catedrala Sf. Vasile oferă o priveliște strălucitoare, aproape psihedelică, în mijlocul Pieței Roșii din Moscova, iar acest lucru datorită cupolelor sale colorate și a modelelor răsucite. Chiar și astăzi, creația colorată, comandată de Ivan cel Groaznic la mijlocul anilor 1500, pare să se ridice în continuare ca un vis în centrul orașului modern.

Hallgrímskirkja, Reykjavík, Islanda

Concepută să semene cu lava de bazalt care curge în Islanda, biserica arată ca un V, format din grinzi albe, subțiri. Chiar dacă exteriorul este izbitor, asigură-te că dacă o vizitezi, să observi și interiorul acesteia unde vei putea viziona o sculptură a celebrului explorator Leif Eriksson, dar și un observator în partea superioară, de unde poți observa Reykjavík de sus.

Biserica Trinității Gergeti, Georgia

Drumeția prin Munții Caucaz din Georgia este o vacanță de sine stătătoare. Una dintre opririle esențiale ale călătoriei tale ar trebui să fie Biserica Trinității Gergeti, o structură din secolul al XIV-lea la care se poate ajunge într-o oră sau două din orașul de la bază, Stepantsminda. Să spunem doar că participarea la o masă la lumina lumânărilor deasupra liniei norilor la 2.164 de metri este una pe care nu o vei uita prea curând.

Bazilica Notre-Dame, Montreal, Canada

Construită în anii 1820 în Montrealul Vechi, Bazilica Notre-Dame este un exemplu uimitor al stilului Gothic Revival, oferind două turnuri, sute de sculpturi complicate din lemn și o organă Casavant Frères care datează din 1891. Odată aflat acolo ai grijă să nu ratezi uimitoarea Aura Moment Factory, un spectacol multimedia de 45 de minute, care îmbină în perfectă armonie luminile, muzica orchestrală și arhitectura grandioasă, într-o experiență unică în trei acte.

frumoase biserici lume
Duomo di Milano are cele mai multe statui din lume

Biserica Schimbării la Față, Insula Kizhi, Rusia

Situată pe Lacul Onega din Republica Karelia, Insula Kizhi este practic un mare muzeu în aer liber care conține zeci de clădiri istorice din lemn, dintre care cea mai faimoasă este Biserica Schimbării la Față. Structura cu 22 de cupole a fost construită în 1714 și este renumită pentru un lucru spectaculos ce ține de inginerie: în construcție nu a fost folosit niciun cui. În schimb, biserica a fost construită cu bușteni orizontali care se întrepătrund în colțuri. Cu siguranță este ceva ce trebuie văzut pentru a fi crezut.

Catedrala din Brasilia, Brasil, Brazilia

Din exterior, cei 16 stâlpi de beton care formează structura Catedralei din Brasilia seamănă cu un OZN ciudat. Din interior, geamurile strălucitoare cu vitralii albastre și verzi fac din aceasta una dintre cele mai frumoase biserici din lume. Catedrala, proiectată de faimosul arhitect Oscar Niemeyer, are, de asemenea, sculpturi de îngeri agățați de tavan și o piscină reflectorizantă care înconjoară clădirea.

Duomo di Milano, Milano, Italia

Magnifica catedrală gotică albă din Milano găzduiește mai multe statui decât oricare alta din lume – în jur de 3.500 în total, dintre care aproximativ două treimi fac parte din acoperișul său ”căptușit” cu gargoyle – gargoi, alături de 135 de turle. Poți face turul ghidului audio al interiorului pentru a profita la maximum de vizita ta sau să urci cele 150 de trepte până pe acoperiș, acolo unde vei putea admira un peisaj spectaculos al orașului Milano.

Biserica Adormirea Maicii Domnului, Lacul Bled, Slovenia

Există un motiv pentru care Lacul Bled este unul dintre cele mai populare locuri din Slovenia. Cu apele sale de smarald, priveliștile Alpilor și castelul asemănător celui al lui Disney aflat pe un deal, nu îți vor lipsi priveliștile perfecte. Dar cel mai frumos loc este Biserica Adormirea Maicii Domnului de pe o mică insulă din mijlocul lacului, o clădire fermecătoare din secolul al XVII-lea, care are chiar și un clopot pe care oaspeții îl pot bate.

Capela Sfintei Cruci, Sedona, Arizona

Conceput de sculptorul Marguerite Brunswig Staude în 1932, acest proiect efectuat în rocile roșii ale Sedonei nu a fost finalizat până în 1957 – dar așteptarea a meritat cu siguranță. Capela Sfintei Cruci, așa cum sugerează și numele său, este definită de o cruce orientată spre înainte, de 27 de metri, care veghează peisajul din jurul Arizonei.