Home » Când, unde, cum » Cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei. Ce poți face în stațiunea preferată iarna de turiști

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei. Ce poți face în stațiunea preferată iarna de turiști

Alexandru Cazacu / 26.10.2021, 15:20
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei. Ce poți face în stațiunea preferată iarna de turiști

Printre cele mai apreciate și vizitate stațiuni din țara noastră se numără și Vatra Dornei. Află în acest articol care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei și ce poți face în această minunată stațiune și în împrejurimi.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei

Situată în nordul României, la o altitudine de 802 de metri în Depresiunea Dornelor, la 112 kilometri de orașul Suceava și 89 km de Bistrița Năsăud, Vatra Dornei este o stațiune foarte apreciată de turiști. Orașul este înconjurat de munți și oferă priveliști incredibile. De asemenea, mulți oameni aleg această destinație de vacanță pentru apele termale, dar și pentru posibilitatea de a schia pe timpul sezonului rece. Acestea fiind spuse, hai să vedem ce poți face dacă te afli în această zonă. Iată cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei, supranumită Perla Bucovinei.

Izvoarele termale și cu apă carbogazoasă

Stațiunea Vatra Dornei este recunoscută pentru apele sale, fiind totodată o destinație perfectă de vacanță pentru cei care doresc să se bucure de număratele beneficii ale acestora. Mai exact, dacă ai ajuns prin zonă trebuie neapărat să faci o cură cu apele izvoarelor cu apă carbogazoasă. De asemenea, la Vatra Dornei poți găsi  izvoare termale, bicarbonate, magnezice, sulfuroase și calcice. Totodată, nămolul de turbă din Poiana Stampei face minuni pentru organism.

Vatra Dornei – Pârtii de schi și trasee montane

După cum spuneam și mai sus, Vatra Dornei este o destinație perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Aici puteți găsi mai multe pârtii de schi, printre care: Pârtia Dealul Negru, Pârtia Veverița, Pârtia Parc 1 și Pârtia Parc 2.

De asemenea, în împrejurimile stațiunii există și foarte multe trasee montante. La doar câțiva kilometri de Vatra Dornei se află Parcul Natural Călimani. Intrarea în parc este în comuna Șarul Dornei. Tot în această zonă, din comuna Pojorâta pornește unul dintre cele mai frumoase drumuri din țara noastră. Mai exact, este vorba despre Transrarău, de pe care puteți admira peisaje de basm.

Cele mai frumoase locuri care trebuie vizitate în Vatra Dornei
Acestea sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Vatra Dornei

Muzeele din Vatra Dornei

Dacă ți-am stârnit interesul și ai decis să vizitezi Vatra Dornei, atunci trebuie să știi că se merită să treci și pe la Muzeul de Științe ale Naturi și Cinegetică din oraș. În cadrul muzeului se găsesc multe exponate din fauna și flora din zona Dornelor, iar la parterul muzeului se află secția de Cinegetică. Tot în acest muzeu, vizitatorii pot admira Sala Trofeelor și interiorul vânătoresc.

Un alt obiectiv turistic care trebuie vizitat în Vatra Dornei este Muzeul de Etnografie. Acesta a fost înființat în 1987 și prezintă o imagine de ansamblu a culturii populare din zona de munte a Bucovinei. Aici vei vedea care erau preocupările principale ale localnicilor din zonă și multe piese de îmbrăcăminte din portul popular bucovinean. De asemenea, în Muzeul de Etnografie din Vatra Dornei sunt prezentate două dintre ocupațiile specifice localnicilor de pe meleagurile bucovinene. Mai exact, este vorba despre creșterea animalelor și plutărit.

Mănăstirile din zona Bucovinei

Dacă tot ne aflăm în zonă, ar fi păcat să nu vizităm și mănăstirile din Bucovina, care nu sunt deloc puține. De la Vatra Dornei putem ajunge foarte ușor la mai mănăstiri precum Moldovița, Mănăstirea Humorului sau Sucevița.