Home » Când, unde, cum » Cine a fost Eleonora Zugun, românca „posedată” care mișca obiecte. Cazul paranormal care a șocat oamenii de știință

Cine a fost Eleonora Zugun, românca „posedată” care mișca obiecte. Cazul paranormal care a șocat oamenii de știință

Cojocaru Cristian / 09.09.2021, 11:47
Cine a fost Eleonora Zugun, românca „posedată” care mișca obiecte. Cazul paranormal care a șocat oamenii de știință

Eleonora Zugun este un nume care nu spune mai nimic pentru mulți dintre noi, însă la acea vreme, aceasta era considerată ca fiind drept ”posedată”. Alfă ce s-a întâmplat cu tânăra și ce fenomene paranormale aveau loc în jurul ei.

Eleonora Zugun era o româncă ”posedată” care a devenit subiect de studiu

În 1926, Europa a fost captivată de povestea Eleonorei Zugun, o tânără de 13 ani din România, care era considerată ca fiind posedată de diavol. Eleonora a început să dea semne de posesie demonică în anii ei de adolescență. Se arunca prin cameră și trimitea obiecte în aer, prin ceea ce familia ei credea că este telekinezie.

De asemenea, a dezvoltat zgârieturi ciudate și urme de mușcături pe corp, răni pe care familia ei nu le credea auto-provocate. Familia Eleonorei a cerut ajutorul unui preot local, iar Eleonora a fost trimisă la Mănăstirea Gorovei. Acolo a avut parte de o ședință de exorcizare, însă fenomenele stranii au continuat.

Disperată după ajutor, familia Eleonorei a trimis-o la un azil mental.Din fericire pentru Eleonore, o contesă bogată, Zoe Wassilko-Serecki, a auzit de situația ei. Fascinată de supranatural, contesa a salvat-o pe Eleonora din azil și i-a oferit o casă, astfel încât să poată studia fata neobișnuită.

Eleonora a călătorit cu contesa la Londra, unde a devenit subiectul societăților de cercetare paranormale. Au fotografiat dovezi despre ceea ce credeau că sunt urme de stigmate pe brațele și mâinile lui Eleonore și au înregistrat propriile experiențe ale contesei cu abilitățile telekinetice ale Eleonorei. În casă, după cum împărtășeau contesa și Eleonore, mobilierul din lemn masiv traversa camera sau se mișca pe neașteptate. Potrivit contesei, un pantof cu toc înalt a zburat peste cameră și s-a izbit de perete, iar o călimară cu cerneală s-a mișcat și i-a stropit pe toți cei prezenți acolo.

În ciuda faptului că era total analfabetă, Eleonora ar fi fost posedată de crize de scriere automată. În timpul unor astfel de episoade, ea apuca un creion și o hârtie și scria febril într-o română coerentă. O scrisoare a dezvăluit locația unui set de chei pierdut, pe care secretarul contesei l-a rătăcit în urmă cu ceva vreme.

eleonora zugun posedată
Eleonora Zugun era denumita ”Fata fantoma din Romania”

Oamenii de știință au dezvăluit o altă ipoteză mai veridică

Nu a trecut mult timp până când cercetătorii au început să ridice îndoieli cu privire la veridicitatea afirmațiilor contesei. Cunoscută apoi sub numele de „Fata fantomă a României”, Eleonora a fost vizitată de mai mulți psihologi. Un medic pe nume Hans Rosenbusch a susținut că a văzut-o pe contesă zgâriindu-o în mod intenționat pe Eleonora pe gât în ​​timp ce se prefăcea că-i perie părul. El a declarat că Eleonora era o farsă. Contesa l-a dat în judecată pentru calomnie în 1927.

În acest moment, însă, comportamentul ciudat al lui Eleonore nu mai era prezent. În 1928, toate aceste comportamente stranii ale Eleonorei ar fi încetat cu totul. S-a mutat înapoi în România, s-a căsătorit și și-a trăit restul zilelor fără incidente.

Aspecte suplimentare ale vieții Eleonorei au apărut în următorii ani, aruncând o nouă lumină asupra cazului. Se pare că, sub îngrijirea contesei, Eleonore a dezvăluit că a fost victima agresiunii sexuale la o vârstă fragedă. Mulți au teoretizat că a dezvoltat o obsesie cu diavolul din cauza acestui eveniment traumatic, ca o modalitate de a-și canaliza furia.

Orice s-ar fi întâmplat cu adevărat cu Eleonora Zugun, ”Fata fantomă a României”, cazul ei a continuat să se contureze în analale tradiției posesiei demonice.