Home » Când, unde, cum » Cine este Sadhguru, cel mai urmărit yoghin din lume, și ce idei promovează de fapt

Cine este Sadhguru, cel mai urmărit yoghin din lume, și ce idei promovează de fapt

Manolică Anca / 27.04.2022, 11:47
Cine este Sadhguru, cel mai urmărit yoghin din lume, și ce idei promovează de fapt

În lumea spiritualității, au existat multe nume, dar unul dintre cei care au cucerit cel mai mult publicul străin este, cu siguranță, Sadhguru. Astăzi, nu doar indienii, ci și străinii sunt atrași de obiectivul și viziunea sa asupra lumii. Descoperă, în rândurile de mai jos, cine este Sadhguru Jaggi Vasudev și ce idei promovează.

Sadhguru, cel mai urmărit yoghin din lume

Sadhguru Jaggi Vasudev s-a născut pe 3 septembrie 1957 în statul indian Mysore. Tatăl lui a fost oftalmolog în cadrul Căilor Ferate Indiene, motiv pentru care se mutau frecvent dintr-un loc în altul. Încă din copilărie, acesta a dezvoltat o dragoste pentru natură și aventură. Fugea frecvent în junglă pentru a observa animalele sălbatice și prindea șerpi.

La vârsta de 11 ani, a început să practice yoga, lucrând alături de un cunoscut profesor pe nume Malladihalli Sri Raghavendra Swamiji, care l-a învățat multe aspecte importante. Ulterior, după terminarea școlii și-a început studiile universitare cu o diplomă în literatură engleză, pentru ca mai apoi să își înceapă o carieră de om de afaceri.

Persoană atotcuprinzătoare, și-a deschis afaceri în diferite domenii, inclusiv în construcții de clădiri, cărămidării și o fermă de păsări. Însă, viața sa s-a schimbat complet când și-a dat seama brusc că trebuie să-și reevalueze viața și responsabilitățile. Jaggi Vasudev și-a lăsat afacerea pe mâna unuia dintre prietenii săi și a început o călătorie extinsă pentru a dobândi o experiență mistică.

A început să țină cursuri de Yoga și a înființat o fundație

În 1983, a condus programe de yoga în Mysore, devenind, de-a lungul anului, foarte cunoscut. Mai ales pentru că refuzat plata cursurilor, gestionând cheltuielile prin intermediul fermei sale de păsări. În 1992, a înființat Fundația Isha pentru a oferi cursuri de yoga și pentru a ajuta oamenii să își dezvolte Zen-ul interior.

Sadhguru, cel mai urmărit yoghin din lume
Sadhguru, cel mai urmărit yoghin din lume

Acum, fundația are o popularitate în creștere și oferă programe de yoga și diverse activități sociale și de dezvoltare comunitară în India, precum și în alte țări. Obiectivul principal al lui Jaggi Vasudev este îmbunătățirea asistenței medicale a săracilor din mediul rural din 54.000 de sate din Tamil Nadu.

De asemenea, el conduce un proiect de plantare a 114 milioane de copaci pentru a crește numărul pădurilor din Tamil Nadu. Lucrează neobosit pentru a crea armonie între trup, minte și spirit.

Sadhguru – citate despre viață

Învățăturile lui Sadhguru sunt rezumate în citatele sale, prin care încearcă să deschidă o altă dimensiune a modului în care cineva poate vedea lumea și legile sale.

„Dacă întrebi un copac cum se simte să știe că își răspândește parfumul și îi face pe oameni fericiți, nu cred că un copac privește lucrurile în acest fel. Eu sunt exact așa și este în natura mea să fiu așa.”

„Prea mulți oameni sunt flămânzi nu pentru că există o lipsă de hrană. Ci pentru că există o lipsă de iubire și de grijă în inimile oamenilor.”

„Când se întâmplă durerea, suferința sau furia, este timpul să privești în interiorul tău, nu în jurul tău.”

„Cele mai frumoase momente din viață sunt cele în care îți exprimi bucuria, nu cele în care o cauți.”

„Iubirea este calitatea ta. Iubirea nu este ceea ce faci. Iubirea este ceea ce ești.”

„Frica este pur și simplu pentru că nu trăiești cu viața, Trăiești în mintea ta.”

„Dacă te împotrivești schimbării, te împotrivești vieții.”