Home » Când, unde, cum » Cu ce se poate înlocui laptele de origine animală. 5 băuturi vegetale care merg de minune în Post

Cu ce se poate înlocui laptele de origine animală. 5 băuturi vegetale care merg de minune în Post

Toader Mihai / 16.12.2021, 12:45
Cu ce se poate înlocui laptele de origine animală. 5 băuturi vegetale care merg de minune în Post

Mai sunt câteva zile din Postul Nașterii Domnului, iar mulți dintre români nu consumă produse de origine animală. Laptele este cu siguranță unul dintre cele mai consumate alimente, iar pentru cei care încă țin post și adoră laptele, noi am pregătit o listă cu băuturi vegetale care merg de minune în această perioadă. Iată cu ce se poate înlocui laptele.

Cu ce putem înlocui laptele de origine animală

Având un aport deosebit de vitamine și minerale, unele băuturi vegetale sunt și mai ușor de digerat, în comparație cu laptele de origine animală. În majoritatea magazinelor, putem găsi mai multe alternative la laptele obișnuit, precum cel de soia, de migdale, de cocos sau de ovăz.

Deși sunt obținute din semințe, nuci, cereale sau leguminoase, băuturile vegetale sunt incredibil de gustoase și hrănitoare. Pe lângă toate acestea, băuturile vegetale prezentate în rândurile următoare au cu conținut redus de grăsimi saturate și nu conțin lactoză. După cum spuneam, mulți dintre români țin post în această perioadă, așadar noi vă vom spune astăzi cu ce se poate înlocui laptele de origine animală.

Laptele de soia

Fără doar și poate, laptele de soia este cel mai cunoscut lapte vegetal. Potrivit studiilor, din punct de vedere nutrițional, această băutură este cea mai apropiată de laptele de vacă. Totodată, are și cel mai bogat conținut de proteine dintre toate alternativele vegetale ale laptelui. Ba chiar mai mult de atât, laptele de soia are o consistență mai groasă și este puțin mai dulce decât alte băuturi vegetale, așa că este perfect pentru a fi folosit la gătit.

Ce ce se poate înlocui laptele de vacă
Alternative pentru laptele de origine animală

Lapte de migdale

Are o aromă plăcută de nucă și o textură cremoasă asemănătoare cu cea a laptelui obișnuit. Tocmai din acest motiv, este o alegere perfectă pentru persoanele care țin post sau care urmează o dietă vegană. Găsești lapte de migdale în majoritatea supermarketurilor, de obicei la secțiunea de alimente naturiste. De asemenea, este foarte ușor de făcut acasă.

Laptele de cocos

Această băutură vegetală este extrasă din miezul nucilor de cocos mature și are un conținut bogat de grăsimi saturate. Datorită faptului că duce nenumărate beneficii pentru organism, laptele de cocos a câștigat popularitate în ultima vreme, fiind o alternativă perfectă la laptele de origine animală.

Lapte de orez

Laptele de orez este o altă alternativă perfectă la laptele de vacă. Este plin de aromă și mai digerabil decât laptele de soia, însă mai ușor decât laptele de migdale sau alte tipuri de lapte de nuci. Totodată, această băutură vegetală este potrivită pentru cei care au intoleranță la lactoză și, desigur, pentru persoanele care nu consumă produse de origine animală.

Lapte de ovăz

Aceasta este o băutură vegetală făcută din boabe de ovăz integral și are o textură cremoasă și o aromă asemănătoare cu cea a fulgilor de ovăz, fiind totodată o opțiune mai bună pentru persoanele care au alergie la soia sau nuci. Pe lângă toate acestea, laptele de ovăz poate fi folosit atât la prepararea deserturilor, cât și pentru pentru supe cremă sau diferite sosuri.