Home » Life & Style » Cum se face laptele de migdale și de ce alte ingrediente mai ai nevoie. Rețetă simplă și rapidă

Cum se face laptele de migdale și de ce alte ingrediente mai ai nevoie. Rețetă simplă și rapidă

Manolică Anca / 10.02.2021, 11:21
Cum se face laptele de migdale și de ce alte ingrediente mai ai nevoie. Rețetă simplă și rapidă

Laptele de migdale nu este doar o băutură la modă. Acesta a apărut menționat pentru prima dată cu mulți ani în urmă, într-o carte de bucate din Irak, în secolul al XIII-lea. În prezent, acesta este adesea consuamt de persoanele care țin post, ca alternativă la laptele de vacă, dar și de cele care au intoleranță la lactoză. Iată cum se face laptele de migdale. Rețeta simplă și rapidă de făcut acasă.

Cum se face laptele de migdale. Rețetă simplă și rapidă

Cel mai sănătos lapte de migdale este cel făcut în casă. Unde mai pui că este extrem de simplu de preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se face laptele de migdale.

Ingrediente 

  • 300 g migdale cu sau fără coajă
  • 1 L de apă
Cum se face laptele de migdale
Cum se face laptele de migdale

Mod de preparare

Migdalele se pun în apă rece și se lasă la înmuiat vreme de 6-8 ore sau peste noapte. După trecerea timpului, acestea se scurg de apă și se spală bine. Se pun într-un blender sau într-un vas înalt și se pasează, adăugând treptat apa, până cînd ve va obține un amestec omogen și foarte fin.

Migdalele se strecoară cu ajutorul unui filtru de cafea sau a unui tifon, cu mențiunea că este necesar să se apese foarte bine pasta pentru a nu pierde laptele. După preparare, acesta se poate păstra într-o sticlă la frigider. Opțional, se poate adăuga zahăr, îndulcitor sau miere.

Beneficiile laptelui de migdale

Chiar dacă acest tip de lapte are anumite proprietăți comune laptelui de soia, el conține un număr mai mic de calorii. Iata toate avantajele care îl fac atât de căutat:

  • Conține putine calorii, fapt pentru care este un aliment perfect ăn procesul de slăbire. Înlocuiește laptele de vacă cu cel de migdale și vei vedea că vor disparea mai repede lîn plus. Și nu vei simți o mare diferență de gust, pentru că cele două tipuri de lapte au consistență similară;
  • Este minunat atunci când te confrunți cu un nivel mare al colesterolului sau a trigliceridelor, astfel că acesta ajută la creșterea nivelului de colesterol bun și la scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, acest lapte întărește și inima;
  • Este bogat în fibre de potasiu ceea ce il face un aliment perfect pentru creșterea nivelului de potasiu existent în organism;
  • Are în compoziția sa fibre care protejează pereții intestinului;
  • Conținut bogat de vitamina B care ajută la întărirea unghiilor, a părului și dă un aspect mai hidratat pielii. Te poti menține tânăr și frumos mai mult timp folosind laptele de migdale.
Valori nutriționale lapte de migdale
Valori nutriționale lapte de migdale

Așadar, după cum am menționat și mai sus, laptele de migdale poate fi oricând consumat în locul celui de vacă. În  laptele de migdale toate substanțele sunt mai usor dizolvate și mai accesibile pentru organism. Laptele de migdale nu are lactoză, gluten sau colesterol. Este bogat în vitamina E și este un antioxidant natural care poate preveni cancerul și să încetinească procesul de îmbătrânire. Mai mult, acest lapte conține și vitnaminele A și D, proteine, Omega-6, acizi grași, zinc, fier, magneziu, potasiu și calciu.