Home » Când, unde, cum » Rețetă de clătite cu făină de ovăz. Varianta simplă și rapidă pentru a obține desertul ideal

Rețetă de clătite cu făină de ovăz. Varianta simplă și rapidă pentru a obține desertul ideal

Violeta Badea / 11.05.2021, 14:40
Rețetă de clătite cu făină de ovăz. Varianta simplă și rapidă pentru a obține desertul ideal

Rețetă de clătite cu făină de ovăz. Varianta simplă și rapidă pentru a obține desertul ideal. Te-ai gândit să mănânci sănătos, dar ai poftă de ceva dulce și gustos? Ei bine, atunci cea mai bună alegere este, fără dar și poate, o porție de clătite cu făină de ovăz. Acest desert este extrem de delicios și nici măcar nu vei observa că lipsește făina clasică obținută din grâu. În acest material îți vom prezenta o rețetă simplă și un desert de care te vei îndrăgosti pe loc.

Rețetă de clătite cu făină de ovăz

Vrei să scapi de kilogramele în plus? Ei bine, nutriționiștii îți vor recomanda o dietă echilibrată și mult sport. Dacă iubești dulciurile, ne-am gândit să îți propunem o rețetă incredibil de gustoasă de clătite cu făină de ovăz. Îți garantăm că vei simți aceeași savoare, doar că va lipsi numărul mare de calorii. De asemenea, acest tip de preparat vine la pachet cu o gamă largă de beneficii. Dintre acestea enumerăm fibrele de care organismul tău are mare nevoie. În plus, ovăzul este o sursă excelentă de energie, fiind ușor digerabil.

Aceste clătite cu făină de ovăz sunt excelente pentru a le servi la micul dejun sau în orice moment al zilei, atunci când ai poftă de o gustare. Dezavanatjul este că nu mai sunt atât de bune dacă sunt servite reci, de aceea este indicat să le servești imediat după ce le-ai preparat. Aluatul este foarte bun dacă-l mănânci cel târziu a doua zi. Gustul de sirop de arțar este minunat și le dă clătitelor o savoare de neuitat. Astfel, ai toate motivele ca să încerci această rețetă extraordinară. În continuare îți vom prezenta ingredientele de care ai nevoie și îți vom explica, pas cu pas, modul de preparare.

Clatite cu fulgi de ovaz, nuci si sirop de artar
Clatite cu fulgi de ovaz, nuci si sirop de artar

Ingrediente

  • 140 de g de fulgi de ovăz
  • 50 de g de nuci pecan
  • o linguriță de scorțișoară
  • 50 de g de nuci românești
  • un vârf de cuțit de sare
  • patru linguri de sirop de arțar
  • două linguri de unt
  • 250 de ml de lapte vegetal (de migdale, soia sau ovăz)
  • două ouă
  • 10 g de fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru a prepara aceast desert delicios vom avea nevoie de un robot de bucătărie, deoarece trebuie să transformăm fulgii de ovăz în făină. După ce am reușit să facem acest lucru, făina se pune într-un bol. În același vas se adaugă laptele, cele două ouă, lingura de scorțișoară și sarea. Toate ingredientele se amestecă foarte bine, până se obține o compoziție fină și omogenă.

Apoi, ne vom ocupa de coacerea clătitelor. Pentru acest lucru vom avea nevoie de o tigaie antiaderentă pe care trebuie să o ungem cu unt. Cu ajutorul unui polonic turnăm aproximativ două linguri din aluat.  Pentru a se coace cât mai repede clătitele, tigaia se poate acoperi cu un capac, dar nu este obligatoriu acest lucru.

Trebuie să avem grijă să se facă pe ambele părți. Astfel, prima parte se coace timp de 45 până la 60 de secunde. Apoi clătita se întoarce pe cealaltă parte și se coace circa 30 de secunde. Clătitele se servesc cu nuci tocate, fulgi de cocos, sirop de arțar și puțină scorțișoară. Spor la treabă și poftă bună!