Home » Cum să faci orice » Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține desertul tău preferat

Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține desertul tău preferat

Violeta Badea / 21.04.2021, 09:28
Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține desertul tău preferat

Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține desertul tău preferat. Mulți se sperie de post și pentru că iubesc foarte mult dulciurile, iar poftele pot fi greu de suportat. Tocmai de aceea, ne-am gândit să-ți propunem o rețetă simplă de clătite de post. Pentru a pregăti acest desert nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar timpul petrecut în bucătărie va fi şi el foarte scurt. 

Rețetă de clătite de post

A mai rămas puțin din postul Paștelui și este păcat să nu-l duceți până la capăt, mai ales dacă ați respectat cu sfințenie tradițiile și obiceiurile acestei mari sărbători. Chiar dacă anumite alimente sunt interzise în această perioadă, nu înseamnă că nu te poți bucura de ceva dulce. Ce poate fi mai gustos decât o porție delicioasă de clătite? Este un desert ușor, rapid și are un gust încântător. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare.

Clatite de post
Clatite de post

Ingrediente

  • 300 de grame de făină
  • 600 de ml de lapte vegetal sau apă minerală (aveți varianta de a face o combinație din cele două)
  • o linguriță de sare
  • o lingură de zahăr
  • o jumătate de fiolă de esență de vanilie
  • un sfert de fiolă de esență de rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • două linguri de ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron laptele vegetal și/sau apă minerală, sarea, zahărul, cele două esențe, coaja de la lămâie, coaja de la portocală, uleiul și sarea, apoi se adaugă treptat făina și se amestecă ușor cu un tel. Atenție! Amestecăm foarte bine și avem grijă să nu se formeze cocoloașe.

Compoziția obținută trebuie să arate la fel ca aluatul cșătitelor obișnuite. Dacă iese prea groasă compoziția se mai adaugă apă minerală, dacă este prea subțire se mai pune puțină făină. După ce am obținut aluatul dorit, se adaugă câte puțin din compoziție într-o tigaie nonaderentă. Înclinâm tigaia în așa fel încât aluatul să se întindă pe toată suprafața ei.

Atunci când clătita se rumenește pe margini, o întoarcem pe cealaltă parte. Avem grijă să le prăjim pe ambele părți și în acest fel procedăm cu fiecare clătită. Acestea se așează pe un platou una peste cealaltă și se acoperă cu ceva. Astfel, se vor păstra moi și fragede. Clătitele se servesc calde cu gem, dulceață, miere sau banane. Spor la gătit și poftă bună!

Cum a luat naștere acest desert delicios

Clătitele sunt printre cele mai iubite deserturi din întreaga lume, iar în unele regiuni sunt servite chiar şi ca aperitiv. Se spune că acestea au existat încă din Antichitate, existând numeroase dovezi în această privință. Oamenii procedau cam la fel, astfel aceștia amestecau făina, ouăle de pasăre și laptele de capră. Compoziția obținută era coaptă pe o piată suficient de caldă.

Astfel, aceste rude mai vechi ale pâinii și ale lipiei s-au răspândit rapit în întreaga lume. Se spune că acestea erau servite în fiecare dimineață, calde, iar umplutura era compusă din miere și semințe de susan.