Home » Știri » Trei secrete pentru clătite fragede, gustoase, care nu se întăresc a doua zi

Trei secrete pentru clătite fragede, gustoase, care nu se întăresc a doua zi

Violeta Badea / 19.01.2021, 17:46
Trei secrete pentru clătite fragede, gustoase, care nu se întăresc a doua zi

Trei secrete pentru clătite fragede, gustoase, care nu se întăresc a doua zi. Dacă ţineţi post şi aveţi poftă de ceva dulce, noi avem soluţia! Este o reţetă uşoară, ieftină, rapidă şi uşor de preparat. Cui nu-i plac clătitele, nu-i aşa? E aproape imposibil să spui „nu” unui astfel de desert.

În acest articol vă vom prezenta cea mai delicioasă, dar şi cea mai simplă reţetă pentru clătite. Această reţetă presupune trei secrete de care să ţii cont pentru a ieşi fragede, gustoase şi proaspete chiar şi a doua zi.

Trei secrete pentru clătite fragede. Ingrediente

300 de grame de faină

o jumătate de linguriţă de sare

şase pliculeţe de zahăr vanilat

80 de grame de ulei plus încă puţin pentru uns tigaia

300 de ml de apă

o linguriţă cu vârf de răzătură de portocală

o sticlă de 500 ml de apă minerală carbogazoasă

80 de ml de suc de fructe şi morcov

Care este secretul pentru clatitele de post fragede
Care este secretul pentru clatitele de post fragede

Mod de preparare

Pentru acest preparat se foloseşte orice tip de făină, dar indicat este să folosiţi o făină albă sau dacă din întâmplare aveţi una cu gluten puţin sau prost, pe care nu vă încumetaţi să o folosiţi la preapararea gogoşilor sau la cozonac, atunci o puteţi folosi aici fără nicio grijă.

Prima dată se ia un bol în care se adaugă făina. Apoi, se adaugă o jumătate de linguriţă de sare şi cele şase plicuri de zahăr vanilat. Dacă nu doriţi să folosiţi zahăr vanilat, aveţi posibilitatea de a folosi 50 de grame de zahăr normal. Însă, cel vanilat este ideal pentru aroma pe care o dă preparatului. De asemenea, folosirea acestuia este şi un truc, deoarece în clătitele normale grăsimea din lapte şi ou întrerupe reţeaua de gluten a făinii, ceea ce ne face clătita fragedă. În situaţia noastră, zahărul va prelua această funcţie.

Peste cele de mai sus se adaugă cele 80 de grame de ulei. Este foarte important să respectați această cantitate şi să nu puneţi mai puţin, deoarece clătitele vor ieşi mai tari. În acelaşi bol se adaugă 300 ml de apă normală şi se amestecă totul cu telul aproximativ două minute. Este necesar să înlăturaţi toate cocoloaşele. După ce s-a legat compoziţia, adaugaţi un vârf de linguriţă de coaja rasă de portocală.

Apoi, se adaugă şi ingredientul mai puţin folosit pentru clătitele normale, adică cei 80 de ml de suc de fructe şi morcov. Şi dacă vă întrebaţi ce efect are vă vom spune în continuare. În primul rând, colorează compoziţia şi dă impresia că s-a folosit ou, iar în al doilea rând, aciditatea sucului ajută clătitele să devină mai fragede. În final, în compoziţia rezultată se adaugă apă minerală în cantitate de aproximativ 300 de ml.

Atenţie! Clătitele de post nu se prăjesc la o temperatură mare precum cele clasice. Tigaia se unge cu ulei şi se lasă la foc mediu. Se pune compoziţie într-un polonic şi se toarnă în tigaie.După ce s-a rumenit bine, o aşezăm pe farfurie. Se servesc cu orice umplutură doriţi! Spor la gătit și poftă bună!