Cu siguranță ai observat că majoritatea tigăilor au o gaură în mâner. Te-ai întrebat vreodată la ce folosește aceasta? Nu, nu este acolo doar pentru a o agăța în cui. Iată la ce mai folosește de fapt gaura mânerului de la tigaie. Mulți nu s-ar fi gândit la asta, deși este un lucru destul de evident și fooarte util.
Aproape toate tigăile vin din fabricaţie cu o gaură în mâner, însă puțini știu care este rolul ei. Pe lângă faptul că poate fi agățată în cui, gaura mânerului de la tigaie mai folosește la ceva la ce nu te-ai fi gândit. Astfel, respectivul orificiu poate fi folosit și pentru a pune lingura sau ustensila folosită atunci când amesteci în mâncare.
Strecurând în acea gaură capătul îngust al unei lingure, furculițe sau spatule, vei evita, pe de o parte, să mai murdărești aragazul sau plita de gătit cu sosul care s-ar putea scurge din acestea și, pe de altă parte, se va evita încingerea acesteia de la căldura aragazului. Mulți nu s-ar fi așteptat la acest răspuns.
Acum că ai aflat la ce mai folosește gaura mânerului de la tigaie, este momentul să îți prezentăm și un truc de curățare a tigăilor. Pentru că da, mâncarea cere sacrificii din mai multe puncte de vedere. Nu doar că petreci multe ore în picioare până se gătește, apoi trebuie să stai să cureți și să și speli toate vasele murdare. Iată un truc pe care să îl folosești pentru a obține o tigaie ca nouă, fără urme de grăsime arsă:
De ce ai nevoie:
Cum se procedează
Primul pas este să pui tigaia pe aragaz și să torni o ceșcuță de apă, cât să acopere fundul acesteia. Apoi, se adaugă puțin oțet alb și se lasă pe foc, până când aceasta începe să sfârâie. Se ia tigaia de pe aragaz, se pun cele două lingurițe de bicarbonat de sodiu și se lasă ca acesta să acționeze. După ceva timp, scurge tigaie, iar un burețel de vase cu una dintre fețe abrazivă și șterge ușor suprafața tigăii. Vei observa că toate urmele de grăsime arsă vor dispărea, iar tigaia va părea ca nouă, gata să fie pusă în folosință în prepararea unei noi rețete gustoase.
Alte trucuri de menaj: