Home » Când, unde, cum » Cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria. Tot ce trebuie să știi despre traseu, dacă alegi să mergi cu mașina

Cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria. Tot ce trebuie să știi despre traseu, dacă alegi să mergi cu mașina

Alexandru Cazacu / 08.05.2022, 18:02
Cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria. Tot ce trebuie să știi despre traseu, dacă alegi să mergi cu mașina

Stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria este situată la aproximativ 19 km distanță de orașul Varna și este renumită pentru cel mai pur nisip de pe litoralul Mării Negre. De asemenea, stațiunea este abundentă în vegetație și seamănă cu un adevărat parc. Aici există foarte multe hoteluri, iar multe dintre acestea sunt amplasate în mijlocul zonelor cu vegetație. Află în continuare cum poți să ajungi la Nisipurile de Aur și tot ce trebuie să știi despre traseu.

Cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria

Mulți dintre români aleg să își petreacă vacanța de vară pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, iar printre stațiunile preferate ale acestora se numără și Nisipurile de Aur. Atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cuplurile care vor să se distreze, acesta este locul perfect. Denumirea în limba bulgară a stațiunii și cea pe care o veți vedea pe indicatoarele rutiere este Zlatni Piasaci. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria.

În caz că ai hotărât să mergi cu mașina personală la Nisipurile de Aur, trebuie să știi că din București ai la dispoziție două trasee principale. Primul dintre acestea este pe ruta București – Ruse – Razgrad – Sumen – Varna – Nisipurile de Aur. A doua variantă este București – Cernavoda – Vama Veche – Nisipurile de Aur Bulgaria.

Cum ajungi la Nisipurile de Aur dacă vii din alte zone ale țării

În caz că vii cu mașina din Cluj sau Timișoara, drumul te va purta tot prin Capitală. În schimb, din Craiova cel mai scurt traseu este prin Alexandria – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Nisipurile de Aur. Trebuie să menționăm că există și o taxă de pod care trebuie achitată în acest caz.

Dacă vii din zona Moldovei, trebuie să știi că drumul din Iași trece prin Bacău – Focșani – Constanța – Vama Veche și, într-un final, stațiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria.

Cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria. Tot ce trebuie să știi despre traseu
Cum ajungi la Nisipurile de Aur din Bulgaria. Tot ce trebuie să știi despre traseu

Taxele de drum

După cum spuneam, există și unele taxe de drum pe care trebuie să le achităm. De exemplu, cei care circulă pe Autostrada Soarelui vor fi nevoiți să plătească autostrada. De asemenea, trebuie plătită și taxa de drum pentru Bulgaria, care poate fi achitată la vamă sau online.

Potrivit travelplanner.ro, drumurile vecinilor noștri bulgari sunt bune, iar prețul benzinei este apropiat de cel din țara noastră. Este recomandat să conduci prudent și să respecți regulile de circulație, pentru că sunt multe filtre de poliție, iar mulți dintre oamenii legii din Bulgaria nu înțeleg prea bine limbile română și engleză. Astfel va fi destul de greu să te înțelegi cu ei.

După ce ai ajuns cu bine la Nisipurile de Aur, caută un loc de parcare, în caz că hotelul sau pensiunea în care te-ai cazat nu oferă unul. Este important să menționăm că străzile sunt foarte înguste, iar spațiul pentru parcări este destul de limitat. Există, de asemenea, și o taxă de parcare, iar aceasta ajunge, în medie, la 20 de leva pe zi. Atenție totuși la parcările neregulamentare, pentru că riști să îți fie ridicat autoturismul.