Home » Când, unde, cum » Cum arată și cât costă acum vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu din Predeal. FOTO

Cum arată și cât costă acum vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu din Predeal. FOTO

Manolică Anca / 04.08.2022, 12:45

Una dintre vilele de protocol din Predeal ale lui Nicolae Ceauşescu a fost scoasă la vânzare. Desigur, la un preț pe măsură. Fostul dictator comunist folosea această vilă în vremea în care era adjunctul ministrului Forţelor Armate. Iată cum arată construcția ridicată în anul 1927 și la ce preț este cotată astăzi.

Vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu din Predeal, scoasă la vânzare

Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal a fost construită în 1927 şi pare parcă desprinsă din poveşti. Cu o suprafață totală de peste 320 de metri pătraţi, pe un teren în suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi, construcția are o priveliște superbă spre Munţii Piatra Mare şi Masivul Postăvaru.

În anul 1937, această clădire avea primul proprietar, atunci când a fost achiziționată de Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti. Ulterior, vila a fost naţionalizată şi administrată de Ministerul Forţelor Armate. După 1965, vila de protocol a trecut în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă, ieșind de sub jurisdicția Ministerului Apărării.

În ceea ce îl privește pe fostul dictator, Nicolae Ceaușescu a folosit-o între anii 1950 şi 1958, în perioada în care, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armate.

După moartea sa, ea a revenit statului care s-a îngrijit de ea până în 1990. Ulterior, nimeni nu a mai avut grijă de ea, în 2003 fiind cumpărată de un om de afaceri din Braşov. El a renovat întreaga clădire și a locuit aici câțiva ani, alături de familia sa. Numele vilei a fost schimbat de proprietar, din Vânătorul în Vila Andreea.

Totodată, vila de protocol este una dintre primele construcții de agrement care au apărut în zonă, devenind reședința de iarnă a profesorului Teodor Vasilescu.

Ce dotări are vila de protocol

Vila lui Ceauşescu din stațiunea Predeal, construită în stil tradiţional la fel cum sunt casele cu cerdac din zona muntenească, este acum în căutarea unui nou proprietar. Dar pentru a cumpăra această clădire, trebuie să scoți destul de mulți bani din buzunar. Mai ales pentru că se află la doar 3 minute de pârtia de ski.

Imagine din fosta vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu
Imagine din fosta vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu

Pe site-urile de specialitate, acolo unde este scoasă la vânzare, potențialii clienți sunt informați că vila dispune de opt camere, dintre care un dormitor de 10.5 mp, de trei băi, dintre care una de 7 mp. Și nu este tot. Locuința dispune și de o zonă spa de 25 mp care cuprinde un jacuzzi impresionant, saună, o cramă de 9,6 mp, camera tehnică și spații de depozitare. Are și o curte amenajată spectaculos, cu un foișor spațios de 40 mp.

Somptuoasa locuinţă se vinde la un preţ de 1.149.000 de euro.