Home » Când, unde, cum » Cum era Putin în copilărie. De ce s-a schimbat brusc la 11 ani. Femeia care i-a fost ca o a două mamă face mărturisiri incredibile

Cum era Putin în copilărie. De ce s-a schimbat brusc la 11 ani. Femeia care i-a fost ca o a două mamă face mărturisiri incredibile

Manolică Anca / 12.03.2022, 09:17
Cum era Putin în copilărie. De ce s-a schimbat brusc la 11 ani. Femeia care i-a fost ca o a două mamă face mărturisiri incredibile

Invazia Rusiei în Ucraina este una dintre cele mai mari tragedii din ultimii ani în Occident și un conflict care ne-a lăsat pe toți devastați, îngrijorați și cu privirea îndreptată spre un singur om: Vladimir Putin. Timp de decenii, acesta a fost una dintre cele mai influente figuri din politica mondială și, deși majoritatea oamenilor au simțit că este un om potențial periculos, nu și-au imaginat niciodată că va ajunge la asemenea extreme, mai ales în secolul XXI. De ce este un om atât de crud și nemilos? Iată ce spune femeia care i-a fost ca o a două mamă despre copilăria sa.

Detalii uluitoare despre copilăria lui Vladimir Putin

Născut la Leningrad în 1952, caracterul singuratic al liderului de la Kremlin s-a format în copilărie, când a fost nevoit să crească într-o familie surogat la care fusese trimis de părinții săi biologici.

Vera Gurevich, profesoara acestuia pe vremea când era în școala generală, susține că cei că a avut o relație oarte apropiată cu el, arătându-se foarte îngrijorată pentru el în momentul în care a început să o ia pe o cale greșită. Potrivit acesteia, el a încetat să mai socializeze la vârsta de 11 ani, după ce și-a stabilit un obiectiv serios.

De ce „s-a schimbat brusc” când avea 11 ani

Vladimir Putin provine dintr-o familie din clasa muncitoare Saint Petersburg, recunoscând chiar el că a avut comportament de „huligan” în copilărie. În cadrul unui interviu apărut în cartea sa din anul 2000, „Prima persoană”, profesoara care i-a fost ca o mamă a spus că Putin „s-a schimbat brusc” când avea 11 ani.

„El s-a schimbat brusc în clasa a șasea. Era evident că și-a propus un obiectiv. Probabil că înțelesese că trebuie să realizeze ceva în viața lui.

Mai mult, unul dintre colegii din cancelarie i-a spus Verei că îl consideră pe Putin ca „meschin și dezorganizat.”, a mărturisit aceasta.

Potrivit cărții, Putin a spus că îi plăcea școala „atâta timp cât a reușit să fie liderul secret”, adică nu a dorit să comande oamenii și a rămas „independent”. Însă a realizat, la un moment dat, că ar trebui să își îmbunătățească statutul social. Astfel, a început să practice sport și și-a dat mai mult silința la cursuri.

Vladimir Putin practică judo de mic copil
Vladimir Putin practică judo de mic copil

Profesoara sa l-a ajutat să se dezvolte

Vera Gurevich l-a sprijinit mult pe Putin și l-a ajutat să se dezvolte. L-a înconjurat de atenție și l-a descurajat să își mai petreacă timpul pe străzi, în diverse anturaje. Acesta, însă, începuse să evite să socializeze și să se focalizeze pe judo, sport la care mergea de patru ori pe săptămână.

„Când am început să fac sport… obișnuiam să mă antrenez din două în două zile și apoi în fiecare zi. În curând, nu am mai avut timp de altceva. Aveam alte priorități, trebuia să mă impun în sport, să realizez ceva, îmi stabileam obiective.”, a spus Putin pentru autorii cărții „Prima persoană”.

Se pare că odată cu trecerea timpului, profesoara devenise tot mai implicată în activitățile lui Vladimir Putin, devenind ca a doua mamă. Îl ducea până și în vacanțe.