Home » Știri » Știri sociale » Ce ascunde trecutul lui Putin. 10 lucruri inedite pe care foarte puțin le știu despre liderul rus

Ce ascunde trecutul lui Putin. 10 lucruri inedite pe care foarte puțin le știu despre liderul rus

Voicu Costin / 24.02.2022, 15:07

Vladimir Putin este considerat unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Influența sa, stilul său autoritar și atitudinea vehementă de care a dat dovadă de când a ajuns la conducerea Rusiei, pentru prima dată în anul 2000, au devenit cunoscute în timp. Până în prezent, liderul rus a fost acuzat de foarte multe lucruri negative, dar nu au fost aduse dovezi clare în acest sens. Care sunt lucrurile din trecut președintelui Rusiei mai puțin știute?

Câți ani ar mai putea rămâne Vladimir Putin la conducerea Rusiei

Vladimir Vladimirovici Putin este un om politic rus, fost membru PCUS. S-a născut la 7 octombrie 1952, la Leningrad (azi Sankt Petersburg), Rusia. Părinții săi au fost Vladimir Putin și Maria Putin. În prezent ocupă pentru a patra oară funcția de președinte al Federației Ruse. A devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia

Vladimir Putin a fost ales pentru prima oară preşedinte al Rusiei în anul 2000, cu toate că activează în politică de la începutul anilor `90. Cu excepţia a patru ani, între 2008 şi 2012, când protejatul său politic, Dmitri Medvedev, a îndeplinit un mandat, Putin s-a aflat la putere în Rusia.

Actualul său mandat, care ar trebui să fie şi ultimul potrivit vechii Constituţii, durează până în 2024, dar reformarea constituţională care a avut loc anul acesta i-ar putea permite să rămână la putere până în 2036.

Detalii neștiute despre liderul rus

  • Putin este al treilea fiu al părinților săi, dar a fost singurul care a supraviețuit.
  • Poate vorbi fluent germană și engleză și a servit în KGB ca ofițer de informații timp de câțiva ani.
  • Putin s-a căsătorit cu Lyudmila Shkrebneva în 1983. Cuplul are două fiice, Maria și Katerina. El și soția sa au divorțat în 2013.
  • Putin un adept al bisericii ortodoxe. Deşi era un ateu în copilărie, Putin a apelat la biserică după două accidente majore în anii `90. După ce soţia sa a avut un accident auto şi după un incendiu care a avut loc în casa lor, a devenit un membru devotat al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Legătura nebănuită dintre Putin și Pamela Anderson

  • Ce legătură a avut de fapt Pamela Anderson cu Putin? Anderson a făcut declaraţii interesante în 2018, în timpul unui interviu oferit în emisiunea „Piers Morgan’s Life Stories”. Frumoasa canadiancă a vorbit despre legătura pe care a avut-o cu nimeni altul decât preşedintele rus, Vladimir Putin.

„I-am scris şi l-am rugat să oprească importul de produse realizate din foci, deoarece reprezenta 95% din piaţă şi putea opri vânătoarea focilor în Canada. Acesta a fost scopul meu, iar Putin a fost de acord cu mine. De fapt, a făcut ilegal importul de produse realizate din foci în ţara lui”, a dezvăluit actriţa.

Vedeta a relatat discuția pe care a avut-o cu liderul rus.

„El voia să merg la inaugurarea lui şi să-i ofer flori… N-am făcut asta. Evident că s-a întâmplat să ne aflăm în acelaşi loc amândoi, în acelaşi timp… Şi am o relaţie minunată cu Rusia, aşa e!”, a recunoscut Anderson fără să confirme sau să infirme zvonurile cu privire la relaţia apropiată dintre ea şi Vladimir Putin.

Ce ascunde trecutul lui Putin. Are centura neagră la judo

  • Are centură neagră la judo și este fan al trupei Beatles.
  • 4 martie 2012 – Putin câștigă un al treilea mandat de președinte, cu puțin peste 65% din voturi. Criticii pun la îndoială rezultatele pe fondul plângerilor de fraudă a alegătorilor. Putin este al doilea cel mai longeviv președinte european în exercițiu, după Alexandru Lukașenko.
  • În timpul celui de-al treilea mandat de președinte, scăderea prețului petrolului, împreună cu sancțiunile internaționale impuse la începutul anului 2014, după intervenția militară a Rusiei în Ucraina și anexarea Crimeei, au condus la o scădere a PIB-ului cu 3,7% în 2015, deși economia Rusiei a revenit în 2016 cu o creşte de 0,3% a PIB-ului.
  • Sub conducerea lui Putin, Rusia a trecut la autoritarism. Experții nu consideră, în general, Rusia o democrație, invocând închiderea și reprimarea oponenților politici, intimidarea și suprimarea presei libere și lipsa alegerilor libere și corecte.