Home » Când, unde, cum » Cum îți activezi roamingul de la Digi dacă pleci în Grecia sau în Turcia vara asta

Cum îți activezi roamingul de la Digi dacă pleci în Grecia sau în Turcia vara asta

Violeta Badea / 13.05.2021, 13:18
Cum îți activezi roamingul de la Digi dacă pleci în Grecia sau în Turcia vara asta

Cum îți activezi roamingul de la Digi dacă pleci în Grecia sau în Turcia vara asta. După ce s-au anunțat noi măsuri de relaxare a restricțiilor, mulți români se pregătesc să plece în vacanță, iar printre destinațiile preferate se numără cele din afara țării. Deși își doresc să se relaxeze, departe de agitația și problemele cotidiene, oamenii continuă să păstreze legătura cu persoanele apropiate, dar pentru a putea face acest lucru posibil este necesar serviciul de roaming. În acest material vă vom explica, pas cu pas, cum se activează acesta.

Cum îți activezi roamingul de la Digi

Serviciul de roaming este necesar atunci când dorim să folosim telefonul mobil cu ocazia deplasării ocazionale pe teritoriul altei țări. Astfel, oamenii care părăsesc teritoriul României pentru a merge în altă țară din Uniunea Europeană, nu vor trebui să plătească alte taxe suplimentare pentru a folosi telefonul mobil. Menționăm că acest lucru se aplică pentru apeluri, pentru mesaje, dar și pentru a naviga pe internet. Toate aceste servicii vor fi facturate la tariful național, ca și cum te-ai afla pe teritoriul României.

Astfel, cei care doresc să se bucure de o vacanță fără griji, iar în același timp să păstreze legătura și cu cei dragi, pentru a le împărtăși impresiile, nu trebuie să-și facă probleme, deoarece vă vom explica tot ceea ce trebuie să faceți pentru a activa serviciul de roaming. Acest lucru este valabil pentru toți abonații RCS-RDS, marele furnizor de servicii Internet-TV și telefonie mobilă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de acest serviciu. Atenție! Roaming-ul se activează înainte de a părăsi teritoriul țării.

  • Cea mai simplă metodă este aceea de a activa acest serviciu în orice casierie sau punct DigiMobil
  • Serviciul de roaming internațional pentru voce cât și cel pentru date se mai poate activa prin apel simplu la *111#
  • Prin apel simplu la 777 sau la numărul 031.400.7777 (aceste numere se pot apela doar din rețeaua DigiMobil).

Dacă întâmpinați dificulăți puteți obține mai multe detalii de aici: Sesizări și contact serviciul de relații cu clienții RCS RDS, Digi Mobil.

Cum se activeaza serviciul de roaming
Cum se activeaza serviciul de roaming

Cum se activează serviciul de roaming din afara țării

În cazul în care ai plecat deja din România și nu ai apucat să-ți activezi serviciul de roaming, nu-ți face griji. Mai există o variantă de a beneficia de aceată opțiune și de a lua legătura cu familia și prietenii, pentru a le împărtăși impresiile tale. În continuare îți vom prezenta, pas cu pas, metoda prin care poți activa roamingul direct din străinătate. Menționăm că serviciile de roaming date sau roaming voce se activează diferit, bifând fiecare serviciu separat!

Așadar, dacă ești abonat al RCS-RDS, marele furnizor de servicii Internet-TVși telefonie mobilă, tot ceea ce trebuie să faci este să te conectezi la internet, să accesezi site-ul digicare.rcs-rds.ro și să urmezi acești pași:

  • Logare- Administrare servicii (în partea stângă a paginii)
  • Roaming date internațional sau Roaming voce internațional
  • Alegeți opțiunea de care aveți nevoie
  • Selectează numărul de telefon
  • Apasă pe Activare
  • Resetează telefonul mobil, iar serviciul va fi disponibil