Home » Când, unde, cum » Curiozități despre Spania. 12 lucruri interesante pe care cel mai probabil nu le știai

Curiozități despre Spania. 12 lucruri interesante pe care cel mai probabil nu le știai

Alexandru Cazacu / 21.02.2022, 14:53
Curiozități despre Spania. 12 lucruri interesante pe care cel mai probabil nu le știai

Spania este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Spania are de toate, indiferent dacă dorești să mergi la plajă, să te plimbi prin orașele istorice, să te bucuri de un stil de viață relaxat, să te delectezi cu preparate specifice sau să experimentezi o viața de noapte vibrantă. cu toate acestea, noi vă vom prezenta în rândurile de mai jos o serie de curiozități despre Spania. Aceste lucruri sunt foarte interesante și nu mulți sunt cei care le cunosc.

Curiozități despre Spania. Lucruri interesante pe care, cel mai probabil, nu le știai

Cât de multe știi despre Spania? Dacă ai de gând să vizitezi această țară, este o idee bună să afli mai multe despre locul unde vrei să călătorești. Pentru a te ajuta, am pregătit o listă cu lucruri interesante și curiozități despre Spania pe care s-ar putea să nu le știi. Hai să vedem care sunt acestea.

A doua țară ca mărime din UE

În caz că nu știați deja acest lucru, Spania este a doua țară ca mărime din Uniunea Europeană, după Franța. Aceasta măsoară circa 506.000 de kilometri pătrați dacă includeți Insulele Canare și teritoriile spaniole situate de-a lungul coastei Africii de Nord.

Spania are o familie regală

Spania este o monarhie constituțională, iar actualul monarh (din 2014) este regele Felipe al VI-lea. Spania este democrată după ce Regina Isabella a II-a. a fost detronată la Glorioasa Revoluție din 1868.

Curiozități despre Spania – Nuditatea este legală

Cu clima mediteraneeană, veri calde și uscate și ierni blânde și umede, am putea fi tentați să renunțăm complet la haine pe plajele din Spania. Cu circa 3.000 de ore de soare pe an, există puține locuri mai bune pentru a-ți completa bronzul. Ei bine, află că nuditatea este legală în Spania, deși este considerată nepotrivită în multe locuri.

Cel mai vechi restaurant din lume se află în Madrid

În Madrid, găsim restaurantul El Restaurante Botín, cel mai vechi restaurant din lume, recunoscut ca atare de Cartea Recordurilor. Acesta a fost deschis în anul 1725, iar dacă vă aflați în capitala Spaniei se merită să vizitați și acest loc.

Spania a fost sub control musulman vreme de cinci secole

Originari din Africa de Nord, maurii au invadat Spania în anul 711 d.Hr. Ceea ce a urmat este o lungă istorie a influenței arabe și islamice asupra limbii, culturii și artei Spaniei, până când invadatorii au fost în cele din urmă alungați în 1492. Nicăieri nu se simte mai mult acest lucru decât în ​​regiunea de sud a Andaluziei.

Există câteva festivaluri destul de faimoase în Spania

În Spania există mia multe festivaluri faimoase, însă printre cele mai cunoscute se numără și „La Tomatina”, cea mai mare bătălie cu roșii din lume. Acesta a început în anul 1945, când un individ a început să arunce cu roșii în prietenii săi. Deși a fost interzis în anii 1950, festivalul a fost reinstalat în 1957, când locuitorii au organizat o înmormântare pentru festival, cu o roșie într-un sicriu.

Orașul unde câteva sute de persoane au numele de familie „Japon”

Un alt lucru interesant despre Spania, este faptul că aici există un orășel numit Coria del Río, cu o mulțime de locuitori descendenți ai lui Hasekura Tsunenaga, un samurai din secolul al XVII-lea care s-a oprit acolo în timpul unei călătorii diplomatice. Așadar, de-a lungul anilor, „Hasekura de Japón” a devenit pur și simplu „Japón”, iar acesta este numele de familie a circa 700 de persoane.

Curiozități despre Spania. Lucruri interesante pe care nu le știai
Curiozități despre Spania. Cel mai probabil nu știai aceste lucruri

Curiozități despre Spania – Este țara din UE cu cele mai multe baruri

Mulți dintre noi am putea crede că această distincție o are Irlanda, având în vedere celebrele pub-urilor de acolo, însă realitatea este alata. În cază că nu știai, Spania are cel mai mare număr de baruri din Uniunea Europeană.

44% din uleiul de măsline din lume este produs de Spania

Aceasta este mai mult decât dublul sumei pe care o face Italia. Da, chiar dacă uleiul de măsline este adesea asociat cu Italia, Spania produce mai mult. De asemenea, aici există un milion de hectare de vie dedicate producției de vin. Deci, Spania este și al doilea cel mai mare producător de vin din lume.

Curiozități despre Spania – Are peste 8.000 de kilometri de coastă

Unul dintre cele mai romantice lucruri pe care le poți face în Spania este să mergi pe coastă cu persoana iubită. Ei bine, toată această coastă înseamnă o mulțime de plaje. Mai exact, Spania are mai bine de 8.000 de kilometri de țărm.

Cea mai mare piață de alimente proaspete din Europa

Cea mai mare piață de alimente proaspete din Europa o putem găsi în Valencia. Mai precis, este vorba despre Mercado Central, care are o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Aceasta a fost proiectată în 1914 și exemplifica stilul arhitectural Art Nouveau. În interior, există nu mai puțin de 900 de standuri care vând orice, de la mezeluri, pește și brânză până la măsline, vin și mirodenii.

Spania primește mai mulți turiști anual decât numărul de locuitori ai săi

În anul 2018, Spania a primit pe teritoriul său nu mai puțin de 82,5 milioane de turiști, fiind a doua cea mai vizitată națiune de pe planetă. Populația Spaniei este de 46,7 milioane, așa că turiștii care o vizitează anual reprezintă aproape dublul populației.