Home » Când, unde, cum » De ce e bine să te uiți pe raftul de sus sau cel de jos, când vrei să cumperi ceva. Trucurile nebănuite folosite de supermarketuri

De ce e bine să te uiți pe raftul de sus sau cel de jos, când vrei să cumperi ceva. Trucurile nebănuite folosite de supermarketuri

Nistor Alexandru / 27.01.2022, 13:09
De ce e bine să te uiți pe raftul de sus sau cel de jos, când vrei să cumperi ceva. Trucurile nebănuite folosite de supermarketuri

Cel mai probabil, multora dintre noi ni s-a întâmplat să ajungem acasă de la cumpărături și să realizăm că am cumpărat mult mai multe produse decât aveam nevoie, chiar și unele care nu erau neapărat necesare. Dar oare de ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, se pare că asta se datorează unor trucuri folosite de supermarketuri. Iată de ce trebuie să ne uităm pe raftul de sus sau cel de jos, atunci când vrem să cumpărăm ceva.

Trucuri folosite de supermarketuri. De ce să te uiți pe raftul de sus sau pe cel de jos înainte de a cumpăra un produs

În caz că nu știați deja acest lucru, trebuie să aflați că unele supermarketuri folosesc o serie de trucuri pentru a ne face să cumpărăm cât mai multe produse, chiar dacă uneori acestea nu sunt chiar necesare. Află mai departe, care sunt aceste trucuri, ce efect are asupra alegerilor noastre poziționarea mărfii și unde se găsesc cele mai bine vândute produse.

Trucuri folosite de supermarketuri – produsele poziționate la nivelul privirii

De cele mai multe ori, produsele mai scumpe sunt așezate în mijlocul rafturilor, pentru noi ca să le vedem mai repede. Așadar, înainte de a cumpăra un anumit produs, nu strică să verificați și rafturile de sus sau cel de jos.

Cărucioare pentru cumpărături de dimensiuni mari

Chiar dacă câteodată intrăm în supermarket doar pentru câteva produse, tot luăm cu noi un cărucior. Ei bine, cu cât acesta este mai mare, cu atât mai tentați vom fi să îl umplem, așa că vom cheltui o sumă mai mare decât cea pe care ne-am propus-o inițial.

Trucuri folosite de supermarketuri
Trucuri folosite de supermarketuri – Cărucioare de mari dimensiuni

Trucuri folosite de supermarketuri- mostre gratuite

De asemenea, pentru a ne face să cumpărăm cât mai multe lucruri, o altă strategie destul de eficientă a supermarketurilor o reprezintă mostrele oferite gratuit. Acestea activează impulsul de cumpărare, stârnind în noi anumite simțuri. Pe de altă parte, unii dintre clienți ar putea să simtă obligați să cumpere produsul respectiv după ce l-au testat.

Muzica din magazine

După cum bine știm, în multe magazine putem asculta chiar și muzică. Însă nu mulți știu că aceasta este concepută în așa fel încât să de-a clienților o stare de bine și să îi încurajeze să petreacă mai mult timp în magazinul respectiv. Evident, mai mult timp printre rafturi înseamnă și mai mulți bani cheltuiți.

De ce sunt în spatele magazinului produsele cele mai bine vândute

Cu siguranță, mulți dintre clienți au observat că cele mai bine vândute produse se află tocmai în spatele supermarketului. Dar care este motivul pentru care sunt situate în acest loc?

Mai precis, laptele este unul dintre cele mai cumpărate produse, iar dacă ar fi pus mai aproape de intrare, clienții l-ar găsi mai repede și ar putea petrece mai puțin timp în magazin. Așadar, în cele mai multe supermarketuri, laptele este situat în spate, iar astfel vom fi tentați să mai cumpărăm și alte lucruri până când ajungem la el.