Home » Când, unde, cum » De ce este indicat să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână

De ce este indicat să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână

Manolică Anca / 06.08.2021, 12:21
De ce este indicat să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână

Telefonul mobil este unul dintre lucrurile pe care le folosim zilnic ore întregi şi fără de care mulți spun că „nu pot trăi”. Deşi este un ajutor de nădejde în multe cazuri, specialiştii spun că este indicat să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână. De ce acest lucru, vei afla în rândurile de mai jos.

De ce este indicat să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână

În ultimii ani, telefonul mobil a devenit pentru mulți dintre noi un lucru indispensabil. Rare sunt ocaziile când plecăm de acasă și nu îl luăm cu noi. Majoritatea oamenilor recunosc fără probleme că viața le-a fost îmbunătățită într-o anumită măsură de când au intrat în posesia unui dispozitiv inteligent. Tehnologiile de care dispune ne sunt de mare ajutor în multe ocazii, ne ajută să economisim timp, să ținem legătura cu cei apropiați, să ne gestionăm conturile bancare, să învățăm lucruri noi sau chiar să lucrăm de pe el.

Însă, această comoditate, de a face atât de multe lucruri cu un singur dispozitiv poate uneori să ne coste, telefonul transformându-se din prieten în duşman rapid. Furtul de informaţii personale este o practică tot mai des întâlnită, motiv pentru care în lume a apărut o întreagă industrie de oameni specializați în siguranţă cibernetică. Aceștia ajută utilizatorii să îşi păstreze datele personale în siguranţă. Dar hai să vedem care sunt cele mai importante sfaturi de care să ții cont pentru a avea datele personale în siguranță.

O modalitate eficientă de a împiedica hackerii să acceseze informațiile personale

Ei bine, dacă te întrebi de ce este indicat să închizi telefonul mobil o dată pe săptămână, află că acest lucru poate fi o modalitate uşoară de a împiedica accesul hackerilor la informaţiile tale. Directorul tehnic al direcţiei de securitate cibernetică NSA, Neal Ziring, spune că simplul act de repornire nu va opri în totalitate furtul de informaţii, dar va complica munca hackerilor pe termen lung, accesul la telefon devenind mai dificil de realizat.

Furtul de informații personale a devenit tot mai popular în rândul utilizatorilor de dispozitive inteligente
Furtul de informații personale a devenit tot mai popular în rândul utilizatorilor de dispozitive inteligente

În zilele noastre, hackerii au inventat diverse tactici, cunoscute de către specialişti drept „sarcini de memorie”. Acestea sunt destul de greu de detectat, dar, de obicei, acestea nu dau roade dacă telefonul este repornit măcar o dată pe săptămână.

Alte tehnici utile care îţi protejează bine telefonul

Din păcate, este destul de greu să ne ferim de aceste atacuri, întrucât tehnologia devine tot mai mult parte intregrantă din viața noastră. Potrivit unui raport al Amnesty International, publicat pe 18 iulie, s-a descoperit că o anumită marcă de dispozitive inteligente ar putea fi atacată fără ca utilizatorii telefoanelor să dea măcar click pe un anumit link.

Din acest motiv, specialiştii vin cu o serie de alte tehnici utile care îţi vor proteja mai bine telefonul. Ei sugerează să dezactivezi Bluetooth imediat după ce nu mai este utilizat, conectarea numai la reţele Wi-Fi personale şi folosirea accesoriilor de încredere. Un alt aspect important este actualizarea sistemului de soft şi, de asemenea, trebuie să fim foarte atenți în privința aplicațiilor pe care le descărcăm. Este recomandat ca și acestea să fie închise după ce nu mai sunt folosite.