Home » Când, unde, cum » De ce japonezii pun sare la intrarea în casă. Trucul uluitor

De ce japonezii pun sare la intrarea în casă. Trucul uluitor

Alexandru Cazacu / 05.11.2021, 12:09
De ce japonezii pun sare la intrarea în casă. Trucul uluitor

Cu siguranță, sarea este cel mai important ingredient, însă Japonezii privesc sarea foarte diferit de restul lumii. Deși în culturile occidentale, consumul de sare este adesea asociat cu diferite afecțiuni, în Japonia sarea este o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Cu toate acestea, oare de ce pun japonezii sare la intrarea în casă? Ei bine, acest lucru îl veți afla în următoarele rânduri.

De ce japonezii pun sare la intrarea în casă

În caz că nu știați deja acest lucru, în Japonia, sarea are o semnificație mistică, fiind folosită chiar și în cele mai neobișnuite locuri. De exemplu, niponii presară sare în camera de baie, în colțurile camerelor și chiar la intrarea în casă. De ce pun japonezii sare în pragul casei? Ei bine, se pare că acest lucru are legătură cu o legendă veche.

Japonezii sunt de părere că sarea poate atrage clienții, iar acest lucru are legătură, după cum va spuneam, cu o legendă antică. Mai exact, întâmplarea a avut loc în urmă cu 1.500 de ani, când împăratul Kyoto conducea Japonia. Se spune că acesta avea un harem de 3.000 de femei, însă din cauza numărului imens, îi era greu să o aleagă pe cea cu care își va petrece noaptea. Așadar, el i-a încredințat calului său alegerea. Norocoasă era cea de pragul căreia se apropia animalul.

Ei bine, pentru a se asigura că are parte de atenția împăratului, una dintre fete a presărat sare pe pragul casei. Așadar, cum era de așteptat, calul se obișnuise cu locul unde se afla sarea și de fiecare dată venea la casa fetei respective, aducând cu el și pe împărat. Ei bine, se pare că niponii sunt de părere că dacă pun sare la intrarea în casă, vor atrage oamenii potriviți, banii și norocul, potrivit retete-usoare.info.

De ce pun japonezii sare la intrarea în casă
De ce pun japonezii sare la intrarea în casă

Sarea alungă spiritele rele și atrage norocul

De asemenea, japonezii cred că sarea atrage norocul, dar alungă și spiritele rele. Așadar, când vor să scape de energia negativă, niponii efectuează unele ritualuri de purificare, în care folosesc sare. Nici la ceremoniile de pomenire nu lipsesc vasele cu sare.

Chiar și la luptele de sumo se presară sare în ring. După cum spuneam și anterior, sarea nu lipsește nici de la intrarea în restaurante, baruri sau a altor locații, pentru că se crede că aceasta atrage clienții. De asemenea, niponii sunt de părere că sarea curăță energia și înlătură gândurile rele ale celor care le calcă pragul.

Totodată, sare vom găsi și în camerele de baie ale japonezilor. De fapt, avem toate șansele să vedem vase cu sare în mai toate colțurile casei. Se obișnuiește adesea ca din sare să se facă piramide sau figurine care să protejeze încăperile. Mulți japonezi cred că răul poate pătrunde pe la ferestre sau prin alte locuri deschise, așadar ei folosesc celebrul condiment pentru a-și proteja locuința. După cum spuneam, sarea nu este împrăștiată pur și simplu, ci este pusă în farfurii sau diverse vase, în diferite locuri din casă.