Home » Când, unde, cum » De ce le dădea Prințesa Diana bani prostituatelor. Acest lucru se întâmpla constant

De ce le dădea Prințesa Diana bani prostituatelor. Acest lucru se întâmpla constant

Manolică Anca / 20.02.2022, 09:02
De ce le dădea Prințesa Diana bani prostituatelor. Acest lucru se întâmpla constant

În mod inevitabil, când te gândești la viața Prințesei Diana, te gândești și la moartea ei subită într-un accident de mașină, ale cărei efecte încă se resimt în familia regală și nu numai. După ce s-a căsătorit cu prințul Charles, cel mai mare dintre cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a și ai prințului Philip, în iulie 1981, întreaga viață a Dianei Spencer a devenit hrană pentru tabloide, de la intrigi conjugale până la divorțul lor și urmările acestuia. Iată de ce le dădea Prințesa Diana bani prostituatelor.

Lady Di, prințesa poporului

O umanitară dedicată, un simbol al modei și o mamă iubitoare. Prințesa Diana a lăsat un impact de lungă durată asupra lumii. În timp ce publicul s-a îndrăgostit de tânăra vulnerabilă pe care a întâlnit-o când a devenit logodnica Prințului Charles, pe măsură ce a ajuns la maturitate, am aflat că Prințesei Di nu i-a fost teamă să stârnească controverse. Luând poziție pentru ea însăși și trăindu-și viața în felul ei, Diana a devenit o rebelă regală în cel mai bun mod posibil.

Diana a cucerit pentru prima dată inimile oamenilor în timpul turneului său de șase săptămâni în Australia și Noua Zeelandă alături de prințul Charles, în 1983, datorită amabilității și căldurii de care a dat dovadă față de cei pe care i-a întâlnit. Mulțimile se înghesuiau în jurul ei, iar în cartea biografei Sarah Bradford, Diana, aceasta citează un bodyguard care a spus că primirea Dianei în Australia a fost asemănătoare cu Beatlemania. Iar în ziua morții sale, Diana a fost supranumită „prințesa poporului” de către premierul de atunci, Tony Blair.

Prințesa Diana a făcut parte din 109 organizații de caritate. Ajuta chiar și prostituatele de pe stradă

Prințesa de Wales a făcut parte din 109 organizații de caritate, iar filantropia ei a inclus pe toată lumea, de la prostituate la londonezi fără adăpost. Aceasta a dorit să meargă până în pânzele albe pentru bunăstarea oamenilor.  Ea știa că singurul lucru pe care oamenii îl doreau cu adevărat era să iubească și să fie iubiți.

„Cred că cea mai mare boală de care suferă lumea în ziua de azi este boala oamenilor care se simt neiubiți. Știu că pot dărui iubire pentru un minut, pentru o jumătate de oră, pentru o zi, pentru o lună, dar pot dărui. Sunt foarte fericită să fac asta, vreau să fac asta.”, a spus ea odată, potrivit Global Citizen.

Prințesa Diana a făcut parte din 109 organizații de caritate
Prințesa Diana a făcut parte din 109 organizații de caritate

Prințesa de Wales obișnuia să meargă prin Londra pentru a face acte aleatorii de bunătate pentru oamenii care nu erau atât de privilegiați. Fostul majordom al Dianei, Paul Burrell, și-a amintit chiar cum aceasta se plimba uneori cu mașina și se întâlnea cu prostituate.

„Prințesa a ajuns să se numească pe nume cu două sau trei dintre ele… Ea le dădea bani, mai ales când era frig și ploaie, și le spunea să meargă acasă”, a declarat Burrell. Odată, Diana i-ar fi dat bani uneia dintre ele pentru a-și cumpăra o haină pentru a înfrunta frigul, „și a fost supărată că, ori de câte ori a văzut-o pe fată după aceea, aceasta nu purta haina, astfel încât era evident că cheltuise banii pe altceva”, a continuat fostul majordom al prințesei.

Oferea sprijin necondiționat tuturor

Dar nu s-a oprit doar la a ajuta prostituatele, întinzându-le o mână de ajutor și persoanelor care nu aveau un acoperiș deasupra capului. Darren McGrady, bucătarul personal al Dianei, a povestit pentru USA Today cum aceasta a distribuit odată, în mod anonim, pături în timpul unei nopți geroase de iarnă. „Odată am auzit-o spunându-i majordomului că vrea 50 de pături. Era în mijlocul iernii și afară era frig și mizerie”.

El i-a răspuns: „Alteță Regală, putem să dăm drumul la încălzire dacă doriți”. Ea a spus că a văzut acei oameni fără adăpost care umblau prin tomberoanele de gunoi în căutarea unor cutii de carton pentru a se încălzi și a decis să pună câteva pături în fiecare dintre ele în speranța că aceștia le vor găsi și le vor lua.