Home » Când, unde, cum » 28 detalii nebănuite despre Prințesa Diana. De ce nu a fost înmormântată alături de celelalte regalități britanice. Unde se află locul ei de veci

28 detalii nebănuite despre Prințesa Diana. De ce nu a fost înmormântată alături de celelalte regalități britanice. Unde se află locul ei de veci

Manolică Anca / 31.08.2021, 15:15
28 detalii nebănuite despre Prințesa Diana. De ce nu a fost înmormântată alături de celelalte regalități britanice. Unde se află locul ei de veci

Lady Di a fost o prințesă iubită de o lume întreagă. Prințesa Inimilor, așa cum era supranumită Prințesa Diana, a fost toată viața sa un exemplu de compasiune, bunătate și blândețe. În rândurile de mai jos vei afla câteva detalii nebănuite despre regretata prințesă.

Curiozități și lucruri mai puțin știute despre Prințesa Diana

Vestea morții Prințesei de Wales, numită de britanici „Prințesa inimilor”, a șocat o lume întreagă. Ea a fost și rămâne una dintre cele mai influente personalități feminine din secolul XX. S-a remarcat prin frumusețe, eleganță, naturalețe, bunătate, câștigând rapid simpatia oamenilor din toate colțurile lumii.

1. Bunica maternă a avut o relație de prietenie apropiată cu Regina Elisabeta, ele două încurajând căsătoria nepoților lor. Din păcate, se spune că în perioada de dinainte de a muri, Prințesa Diana nu mai avea contact cu bunica sa.

2. Deși nu a fost un elev excepțional la școală, Lady Di a fost o atletă foarte talentată. Pe lângă înot și scufundări, aceasta a practicat și baletul. Înălțimea, însă, nu i-a permis să facă perfomanță în domeniu.

3. A fost colegă de școală în West Heath cu actrița Tilda Swinton.

4. După ce a finalizat școala, ea s-a angajat ca educatoare la Young England School. Astfel, ea a fost prima soție regală care a avut un loc de muncă plătit înainte de a se căsători.

5. Puțini știu că înainte de a avea o relație cu ea, Prințul Charles a fost împreună cu sora ei, Lady Sarah McCoquodale. El a devenit interesat de ea după vara anului 1980, după ce deja se despărțire de Sarah.

6. Inelul primit la logodnă nu este tipic pentru familiile regale. Inelul cu zafire, care astăzi îl are Kate Middleton, este o bijuterie iconică, însă la acea vreme era una destul de comună.

7. Rochia de mireasă pe care a purtat-o a avut cea mai lungă trenă din istoria regală. Modelul semnat Emanuel a fost o trenă lungă de peste șapte metri.

Prințesa Diana și Prințul Charles la nuntă
Prințesa Diana și Prințul Charles la nuntă

8. La momentul jurămintelor, ea a ales să nu respecte întocmai tradițiile regale. Prințesa a omis să spună că „i se va supuse” soțului ei, devenind astfel prima mireasă regală care face acest lucru. Ulterior, la fel a făcut și Kate Middleton.

9. Prințesa Diana a avut o escapadă cu instructorul de echitație al fiilor lor, James Hewitt, în timp ce soțul ei a avut o aventură cu Camilla Parker Bowles. Acestea s-au întâmplat în anii ’80.

10. După ce a divorțat de Prințul Charles, ea a pierdut tilul regal. Cu toate că Regina Elisabeta a dorit ca ea să îl păstreze, Charles a insistat ca ea să renunțe la el.

11. Prințesa Diana este înmormântată pe o insulă mică din mijlocul lacului Althorp, domeniu care aparție familiei ei.

12. Într-un interviu din anul 1995, ea a recunoscut că a suferit de depresie post-natală după nașterea lui William. Mai mult, a spus că familia regală a ignorat total acest lucru, ea devenit prima persoană din familie care a plâns în văzul tuturor.

15. De asemenea, a recunoscut că în timpul căsătoriei s-a rănit cu voință pe mâini și pe picioare, din cauză că nu mai reușea să facă față stresului și presiunii continue. Totodată, a mărturisit că a avut bulimie, spunând că frecvența cu care vomita depindea de câtă presiune simțea.

16. Pierderea unui frate mai mare, la numai 10 ore după naștere, în ianuarie 1960, a adus mare suferință în familia prințesei. Astfel, vreme de o săptămână de după nașterea ei, ea nu a avut niciun nume. Părinții au sperat până în ultima clipă că ea va fi băiat. Astfel, la o săptămână după, mama sa a decis să o numească Diana Frances.

17. Părinții ei au divorțat pe când ea avea numai șapte ani, mama sa alegând să trăiască cu un alt bărbat. Ulterior, tatăl ei a câștigat custodia.

Prințul Charles, Prințesa Diana și fiul lor, Prințul William
Prințul Charles, Prințesa Diana și fiul lor, Prințul William

18. Ea a avut numeroase locuri de muncă prost plătite. A lucrat ca instrcutoare de dans pentru tineri, hostess la petrecere sau ca asistentă la o grădiniță.

19. Culoarea sa preferată era roz, ea purtând multe haine de această culoare cât timp a stat la palat.

20. Imediat după divorț, aceasta a fost obligată să returneze o tiară care îi aparținea Reginei. În rest, toate celelalte bijuterii le-a putut păstra.

21. Nu purta niciodată pălării atunci când mergea în vizită la spitale. Ea adora copiii și voia să se apropie cât mai mult de ei.

22. Prințesa Diana a avut o legătură specială cu Maica Tereza. În anul 1992, ea a fost în vizită la ospiciul Maicii din India, unde i-a întâlnit pe fiecare dintre cei 5- de pacienți care se aflau pe moarte. Ulterior, relația dintre cele două a devenit și mai strânsă, întâlnindu-se de mai multe ori. Maica Tereza a murit la cici zile după decesul Prințesei.

23. Lady Di iubea animalele și susținea protecția acestora. De asemenea, ea iubea și arta, fiind patron al Natural History Museum, al Crucii Roșii și președinte al Royal Academy of Music.

24. Ea nu a dorit niciodată să urmeze o școală cu internat, iar atunci când a fost dusă la Riddlesworth Hall în 1970, ea i-ar fi spus tatălui său că, dacă o iubește, nu o va lăsa acolo.

25. Ea însăși a admis că nu s-a simțit pregătită pentru viața regală. În cartea scrisă de ea, „Remembering Diana: A Life in Photographs”, aceasta a spus că nu știa în ce se implică atunci când a decis să se căsătorească cu Charles.

26. Iubea pianul și muzica clasică. Lucrarea sa preferată era „Requiem” a lui Giuseppe Verdi.

27. Avea o inimă de aur și se implica în numeroase cțiuni caritabile, motiv pentru care le-a insuflat și fiilor săi acest lucru. Astăzi, Prinții William și Harry se ocupă de multe dintre organizațiile caritabile ale mamei lor.

28. Din teama că sora lui nu-şi va găsi liniştea nici după moarte, fratele ei, Earl Spencer a decis ca trupul neînsufleţit al Prințesei Diana să fie înmormântat pe proprietatea care aparție familiei sale, la Althorp Park, pe insula cunoscută drept The Ovals.