Home » Când, unde, cum » Grădina Sunken, paradisul floral de la Palatul Kensington. Imagini uimitoare cu locul preferat al Prințesei Diana

Grădina Sunken, paradisul floral de la Palatul Kensington. Imagini uimitoare cu locul preferat al Prințesei Diana

Manolică Anca / 02.07.2021, 16:07

Grădina Sunken, paradisul floral de la Palatul Kensington, a fost gazda unui eveniment extrem de important, realizat în memoria Prințesei Diana. Locul absolut spectaculos era unul dintre preferatele acesteia, așa că Harry şi Prinţul William au ales să celebreze într-un mod deosebit ziua în care Prințesa de Wales ar fi împlinit 60 de ani. Imagini uimitoare de acolo.

Grădina Sunken, paradisul floral de la Palatul Kensington, are acum o nouă statuie

Cândva, ziua de 1 iulie era, în familia regală, o zi cu o mare însemnătate. Era ziua de naștere a Prințesei Diana, cea supranumită și „Prințesa Inimilor”. Chiar dacă a murit acum mai bine de 24 de ani, fiii ei continuă să o comemoreze și astăzi. În acest an, pe 1 iulie, William și Harry s-au reunit pentru a inaugura o statuie a mamei lor, chiar în ziua în care Prințesa de Wales ar fi împlinit 60 de ani.

Statuia comandată chiar de cei doi, a fost realizată de sculptorul Ian Rank-Broadley şi inaugurată în Grădina Sunken, de la Palatul Kensington, unul dintre locurile preferate ale lui Lady Di. Deși s-a speculat că Harry și William s-ar fi certat în aprilie, la funeraliile bunicului lor, prințul Philip, ei fost fotografiați vorbind cu degajat, gesticulând și zâmbind la oaspeții prezenți la eveniment.

Harry și William, la evenimentul de comemorare a mamei lor
Harry și William, la evenimentul de comemorare a mamei lor

Privitorii au aplaudat cu mari emoții în momentul în care cei doi au tras împreună pânza verde care a dezvelit statuia ce o reprezintă pe Prințesa Diana, alături de trei copii, un băiat și o fetiță de-o parte și de alta, iar în spatele fetiței, încă un copil care arată înspre ceva anume. Prințesa Diana era recunoscută pentru implicarea în susținerea a numeroase cauze umanitare, în special cele dedicate copiilor.

„În fiecare zi ne dorim să fie încă aici, cu noi. Ne stăruie în amintire dragostea, puterea și caracterul ei, calități care au făcut-o să fie o forță în toată lumea, pentru totdeauna, schimbând în bine nenumărate vieți”, se arată în comunicatul ducilor William și Harry.

Peste 4.000 de flori parfumate completează tabloul de vis al grădinii

Cu ocazia acestui eveniment deosebit, William şi Harry au dat și un nou design unuia dintre paradisurile preferate ale Dianei. Designerul Pip Morrison, alături de șeful adjunct al grădinilor de la Palatele Regale, Graham Dillamore, şi o echipă de cinci grădinari profesionişti, s-au ocupat până la cel mai mic detaliu de amenajarea grădinii.

Harry și William au comandat o statuie pentru Prințesa Diana
Harry și William au comandat o statuie pentru Prințesa Diana

Au fost plantate peste 4.000 de flori parfumate, 200 de trandafiri, 100 de Scorpion Grasses (nu-mă-uita), floarea preferată a Prinţesei, 300 de lalele din trei soiuri diferite, 500 de fire de lavandă, 100 de dalii şi 50 de Lathyrus Odoratus (mazăre dulce). De asemenea, gazonul verde aprins a completat cadrul feeric, cald și perfect pentru acest eveniment important.

„În perioada în care Prinţesa Diana se afla la Palatul Kensington, aceasta se ocupa în mod direct de amenajarea locului – schimba regulat florile în Grădina Sunken şi mereu se oprea să vorbească cu grădinarii şi cu persoanele care aveau grijă de acest loc. Am încercat să încorporăm în design o serie de flori preferate ale Prinţesei Diana şi sperăm că vizitatorii de la palat se vor bucura de această locaţie liniştită.

Acesta a fost un proiect special la care am lucrat, deoarece Grădina Sunken a fost locul preferat al Dianei. Am lucrat cu atenţie special pentru ca oamenii care vizitează acest loc să îşi amintească de Prinţesă”, a spus într-o declarație oficială, Graham Dillamore, potrivit People.

Grădina Sunken, paradisul floral de la Palatul Kensington
Grădina Sunken, paradisul floral de la Palatul Kensington

Grădina Sunken este deschisă publicului larg

Grădina fost creată în anul 1908 pentru regele Eduard al VII-lea și nu a fost reamenajată pentru prima dată acum. Ea a mai trecut chiar în anul 2017 printr-un amplu proces de restaurare, atunci când s-au plantat o mulțime de flori albe, fiind denumită temporar „Grădina Albă”.

Denumirea a fost inspirată din articolele vestimentare ale Prinţesei Diana, expuse atunci la palat. De altfel, Prințesa Inimilor era recunoscută pentru faptul că adora albul. Grădina şi statuia Dianei pot fi fi vizitate gratuit, în timpul programului de la Palatul Regal. Acum, Palatul Kensington este reședința oficială a prințului William.