Home » Când, unde, cum » De ce te urmărește pisica peste tot. Cel puțin 6 cauze posibile

De ce te urmărește pisica peste tot. Cel puțin 6 cauze posibile

Alexandru Cazacu / 07.05.2022, 15:51
De ce te urmărește pisica peste tot. Cel puțin 6 cauze posibile

Pisicile sunt unele dintre cele mai iubite animale de companie. Le apreciem frumusețea fizică, aura lor misterioasă, dar și modul în care își exprimă afecțiunea față de noi. Unul dintre modurile în care pisicile ne încurcă, dar ne și încântă în același timp, este faptul că ne urmăresc peste tot și par să ne fie umbră în orice moment. Dacă te întrebi de ce te urmărește pisica oriunde, află că nu ești singurul. Iată câteva cauze posibile.

De ce te urmărește pisica peste tot

În fiecare zi, pisicile miaună melodic în timp ce ne urmăresc din dormitor până în bucătărie, frecându-și coada blănoasă de noi. De fapt, ne urmărește câteodată chiar și la baie, privindu-ne curioase în timp ce ne spălăm pe dinți sau chiar și atunci când facem duș.

În cele mai multe cazuri, este normal ca pisica ta să te urmărească, mai ales că împărtășește o legătură strânsă cu tine. Iată câteva cauze posibile pentru care pisica te urmărește peste tot.

Este foarte curioasă

Ești centrul lumii pisicii tale, așa că are sens ca ea să te urmărească peste. În plus, pisica ta împărtășește o legătură puternică cu tine, așa că poate fi curioasă de ceea ce faci. De obicei, aceste patrupede sunt foarte curioase, așa că vrea să știe unde te duci, de ce nu ai chemat-o și pe ea etc. De asemenea, ar putea dori accesul la o parte a casei în care în mod normal i se interzice accesul.

Se simte bine în compania ta

După ce au trăit atât de mult printre oameni, pisicile au format legături puternice cu aceștia. Ei bine, pisicii tale îi place să petreacă timpul cu persoana ei preferată, adică cu tine. Este interesată de lucrurile pe care le faci, mai ales atunci când nu stai întins pe canapea, urmărind emisiunea ta preferată.

Se simte în siguranță alături de tine

De asemenea, pisica te poate urmări pentru că îi este frică de alte animale. Așa că, fiind în preajma ta, ea se simte complet în siguranță. Totodată, acest obicei ar putea avea legătură cu „copilăria” animalului. Ar putea să își aducă aminte de momentele când era doar un pisoi și își urmărea mama care îi oferea protecție. De fapt, unele studii susțin că pisicile își percep stăpânii ca fiind părinții lor.

De ce te urmărește pisica peste tot
De ce te urmărește pisica peste tot. Cel puțin 6 cauze posibile

Are nevoie de atenție

Săptămâna trece foarte repede, iar de multe ori suntem șocați când realizăm că e deja vineri. Având foarte multă treabă, ne putem neglija animalele de companie, care se pot simți uneori „lăsate în urmă”. Așa că, pisica va încerca să găsească cea mai bună modalitate de a te face să o mângâi, să te joci cu ea, urmându-ți fiecare pas.

Îi este foame

Evident, pisica ar putea să te urmărească peste tot chiar și atunci când pur și simplu îi este foame. Așadar, ea ar putea face acest lucru în speranța că vei observa și îi vei da de mâncare.

Tu ești, de fapt, proprietatea ei

Ca niște adevărați prădători, pisicile își păzesc fiecare centimetru din teritoriul lor. Totuși, pentru ele nu doar casa, grădina sau unele lucruri pot deveni proprietate, ci chiar și tu. Așadar, având în vedere că ești teritoriul pisicii tale, ea simte nevoia să te apere în permanență.