Home » Când, unde, cum » Diferența dintre măslinele verzi și cele negre. În ce constă de fapt principala deosebire

Diferența dintre măslinele verzi și cele negre. În ce constă de fapt principala deosebire

Manolică Anca / 29.05.2021, 17:35
Diferența dintre măslinele verzi și cele negre. În ce constă de fapt principala deosebire

Măslinele sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerate unele dintre cele mai sănătoase fructe, bogate în vitamine, grăsimi și acizi grași benefici pentru organism. Dar care este diferența principală dintre măslinele verzi și cele negre sau maro, citește în articolul de mai jos.

Diferența dintre măslinele verzi și cele negre

Măslinul este unul dintre cei mai vechi copaci care este cultivat pentru fructul lui, fiind originar din Asia Mică. Astfel că, măslinele au fost consumate încă din cele mai vechi timpuri. supranumiți și „arborii veșnic roditori”, măslinii sunt renumiți pentru longevitatea și pentru extraordinara putere de regenerare pe care o au, dând mereu rădăcini și lăstari noi. În Grecia antică, măslinii erau un simbol al păcii, longevității, înțelepciunii și al speranței.

Măslinele sunt doar verzi sau negre și pot fi consumate simple, murate, umplute sau chiar folosite ca garnitură. Și dacă te întrebi care este diferența dintre măslinele verzi și cele negre, ei bine, trebuie să știi că ele nu sunt soiuri diferite, ci doar sunt culese în diferite etape de creștere.

În ce constă de fapt principala deosebire

Așadar, diferența principală dintre măslinele verzi și cele negre este modul în care sunt colectate și păstrate în timpul recoltării. Măslinele verzi sunt măslinele crude și deosebit de amare, care nu pot fi consumate decât dacă sunt murate în saramură.

Diferența dintre măslinele verzi și cele negre o face momentul în care sunt culese
Diferența dintre măslinele verzi și cele negre o face momentul în care sunt culese

Măslinele negre sunt culese după ce s-au copt, astfel că ele au timp să capete nuanțe închise de maro ți egru, devenind și ele mult mai gustoase dacă sunt conservate în ulei și sare, în saramură sau în acid citric. Există și soiuri de măsline care devin negre dacă sunt culese foarte târziu, însă și acestea trebuie puse în saramură pentru a rezista timp mai îndelungat pe rafturile magazinelor. Cu toate acestea, mulți producători știu că cele negre se află în topul preferințelor consumatorilor, motiv pentru care le culeg mai devreme și adaugă diverși aditivi care le înnegresc rapid.

Cum scoți sâmburii din măsline

Măslinele se regăsesc în rețetele multor bucătărese, însă scosul sâmburilor pot da uneori bătăi de cap. Sigur că se găsesc pe piață măsline fără sâmburi, însă acestea sunt mult mai expuse la saramura menită să le conserve. Probabil ai observat că acest tip de măsline sunt mult mai sărate. Așadar, dacă vrei să te bucuri de toate propritățile măslinelor, alege să le cumperi pe cele cu sâmburi. Iată trei metode prin care să scoți rapid sâmburii de măsline.

  1. cu fundul de bucătărie – pentru început, pune-le pe o suprafață plană și acoperă-le cu un prosop de bucătărie. După asta, pune un fund de bucătărie și presează-le ușor. Vei observa cum se vor desface măslinele ușor și vei o putea trage sâmburele cu mâna.
  2. cu lama unui cuțit – ăresează măslina cu lama unui cuțit lat, sesfă-le cu mâna și scoate sâmburele din fiecare măslină.
  3. cu ajutorul unui borcan – pune fiecare măslină pe o suprafata plană, pe un fund de bucătărie, de exemplu, la o distanță de cinci cm una față de cealaltă și se presează cu fundul unui borcan. Repetă procedura pentru fiecare măslină, după care poți scoate rapid sâmburii.