Home » Life & Style » Cum să scoți sâmburii din măsline. Trucul simplu și eficient

Cum să scoți sâmburii din măsline. Trucul simplu și eficient

Violeta Badea / 27.02.2021, 16:16
Cum să scoți sâmburii din măsline. Trucul simplu și eficient

Cum să scoți sâmburii din măsline. Trucul simplu și eficient. Orice gospodină care gătește în mod frecvent își dorește să știe cât mai multe trucri pentru a-și ușura munca, iar rezultatul să fie unul încântător. În acest articol veți afla cum se scot sâmbrii din măsline. Cu siguanță v-ați lovit de mai multe ori de această problemă, iată câteva trucuri simple mai puțin cunoscute.

Cateva metode de a scoate samburii din masline
Cateva metode de a scoate samburii din masline

Cum să scoți sâmburii din măsline

Multe femei gătesc preparate care conțin măsline, iar scosul sâmburilor le dau bătăi de cap. Da, se găsesc pe piață măsline gata curățate, dar cele fără sâmburi sunt mult mai expuse la saramura menită să le conserve. Probabil că ați observat că acest tip de măsline sunt mult mai sărate, iar gustul lor este deja altul decât cel original și natural. Așadar, dacă vrei să te bucuri de toate propritățile măslinelor, alege să cumperi măslinele cu sâmburi! De asemenea, veți vedea în continuare că nu este deloc dificil să le scoateți sâmburii acasă. Vă vom prezenta trei tehnici și la îndemâna oricui:

Cum să scoți sâmburii din măsline cu fundul de bucătărie

  • Pentru început tot ceea ce trebuie să faci este să le așezi pe o suprafață plană și să le acoperi cu un prosop de bucătărie;
  • Al doilea pas este să pui peste ele un fund de bucătărie și să le presezi ușor;
  • Veți observa cum se desfac măslinele ușor și puteți foarte tragesâmburele cu mâna.

Cum să scoți sâmburii din măsline cu lama unui cuțit

  • Presează măslina cu lama unui cuțit lat;
  • Desfă-le cu mâna și scoate sâmburele din fiecare măslină.

Cum să scoți sâmburii din măsline cu ajutorul unui borcan

  • Se asează fiecare măslină pe o suprafata plană, un fund de bucătărie, la o distanță de cinci cm una față de cealaltă și se presează cu fundul unui borcan;
  • Se repetă procedura pentru fiecare măslină;
  • Se scot sâmburii.

Așadar, aveți mai multe metode de a scoate sâmburii din măsline. Este păcat să nu vă puteți bucura de toate beneficiile pe care le oferă acest aliment.

Maslinele sunt pline de antioxidanti, minerale, fitosteroli si vitamine
Maslinele sunt pline de antioxidanti, minerale, fitosteroli si vitamine

Beneficiile măslinelor

Măslinele sunt pline de antioxidanți, minerale, fitosteroli și vitamine. Deși este un aliment bogat în grăsimi, acestea oferă grăsimi de calitate, precum acidul oleic, acidul linoleic și acidul alfa-linoleic. Acestea au rolul de a preveni bolile cronice, mențin integritatea membranelor celulare,  asigurară aportul zilnic optim de micronutrienți, previne îngrășarea și mențin sănătatea părului și a pielii.

Măsline sunt specifice climatului mediteraneean și se regăsesc în diferite soiuri: măsline verzi, negre, zdrobitoare, cizme sau saramură. Acestea pot fi incluse în lista de diete ca alternativă la fructe și legume. De asemenea, măslinele negre conțin niveluri ridicate de fier. Rata fierului din sânge afectează transportul oxigenului în organism.

Datorită conținutului de vitamina, acestea protejează ochii și stratul retinian din ochi. De asemenea, oferă protecție împotriva bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi cataracta. Tot la categoria beneficii, specialiștii au demonstrat că consumul zilnic de măsline crește memoria.