Magneziul este foarte important pentru o bună funcționare a organismului. Așadar, dacă corpul nostru nu-l produce trebuie să îl luăm prin alimentație. Mai departe, noi vă vom prezenta o serie de alimente bogate în magneziu.
Deoarece lipsa magneziului din organism poate aduce o serie de stări neplăcute precum stresul, dificultăți de dormire, oboseală, crampe musculare sau dureri, este recomandat să consumăm alimente cu un conținut bogat din acest mineral. Câteva dintre acestea le găsiți mai jos.
Mulți oameni iubesc ciocolata, însă aceasta nu este doar plăcută la gust ci poate aduce și beneficii pentru organism. Cacaoa este foarte bogată în magneziu. Așadar, pentru a nu duce lipsă de magneziu, poți consuma ciocolată neagră care are peste 70% cacao.
Iubitorii de banane vor fi plăcut surprinși să afle că, pe lângă gustul delicios al acestora, mâncând aceste fructe își iau și necesarul de magneziu. Mai mult, dacă consumi bananele uscate, conținutul de magneziu e și mai ridicat, 105 mg pentru 100g.
Pe lângă alimentele prezentate mai sus, fructele uscate îți pot potoli foamea. Mai mult de atât, nucile de Brazilia conțin 376 mg de magneziu la 100 g, iar migdalele au un conținut de 270 mg, iar nucile 158. De asemenea smochinele conțin 43 mg de magneziu la 100 g.
Pe lângă multe alte substanțe nutritive, avocado conține magneziu. Mai exact, acest fruct conține 39 mg de magneziu la 100 g și poate fi folosit la diverse feluri de mâncare.
Legumele verzi sunt de asemenea surse bune de magneziu. Pentru un plus de magneziu, poți consuma diferite frunze precum cele de muștar, de ridichi, de spanac sau diferite salate.
De asemenea, semințele de susan au un conținut bogat de magneziu, 324 g de magneziu la 100 de grame de astfel de semințe. Nici cele de dovleac nu sunt mai prejos.
Brânza tofu are un conținut de magneziu de 89 mg la 100 g. Mai mult de atât, acest aliment este o sursa de proteine din soia și ne oferă 43% din doza zilnica de calciu.
Ei bine, aceasta sare de mare este o sursă excelentă de magneziu. Poți să o diluezi în apă sau în alte ape minerale.
Totodată, diferite legume precum năutul, lintea, fasolea sau soia pot fi preparate în nenumărate moduri și sunt surse bune de magneziu. De exemplu, lintea conține 75 mg de magneziu la 200 g.
De asemenea, îți poți lua necesarul de magneziu și consumând sardine în ulei de măsline. Acestea conțin foarte mult magneziu, 467 mg la 100 de grame. Dar nu numai sardinele au un conținut ridicat din acest mineral, macroul este de asemenea o sursă bună de magneziu.
Pe lângă faptul că sunt delicioase și pot fi pregătite în diverse moduri, fructele de mare sunt bogate în magneziu. Un exemplu bun ar fi melcii spiralați care conțin 400 mg de magneziu la 100 g. Însă și scoicile sau melcii de mare au un conținut bogat de minerale.
Aceste cereale complete conțin între 100 și 150 mg de magneziu. Așadar, pentru un surplus de magneziu poți consuma paste sau pâine din cereale integrale.
Consumul zilnic de apă este foarte important pentru organism. Cu toate acestea, apa minerală are un aport de minerale crescut și un conținut de magneziu care poate fi de 100 mg la litru, dar poate depăși chiar 500 de mg, în funcție de apă.
De asemenea, unele condimentele precum curry sunt bogate în magneziu. Deși nu se consumă în cantități mari, curry poate aduce 254 mg de magneziu la 100 g de condiment.
Chiar și semințele de floarea soarelui au un conținut ridicat de magneziu. Aceste aduc 128 mg la 100 g. Printre alte beneficii pe care le aduc se află și aportul de calciu și grăsimi polinesaturate.