Home » Când, unde, cum » Edgar Cayce sau noul Nostradamus. Ce profeții a făcut, în 1939, despre timpurile noastre

Edgar Cayce sau noul Nostradamus. Ce profeții a făcut, în 1939, despre timpurile noastre

Alexandru Cazacu / 04.04.2022, 13:36
Edgar Cayce sau noul Nostradamus. Ce profeții a făcut, în 1939, despre timpurile noastre

În caz că nu știai deja acest lucru, Edgar Cayce sau „noul Nostradamus” este considerat unul dintre cei mai misterioși și mai prolifici profeți moderni. De origine americană, bărbatul a făcut mai multe profeții despre lucruri care s-au întâmplat deja, dar și despre evenimente care ar putea avea loc în viitorul apropiat. Se pare că de-a lungul vieții sale, Cayce a avut peste 14.000 de viziuni.

Cine a fost Edgar Cayce și ce profeții a făcut acesta despre timpurile noastre

Născut la 1 martie 1877, în Kentucky, Statele Unite, Edgar Cayce avea capacități incredibile de clarviziune încă de la o vârstă foarte fragedă. Se spune despre „profetul care doarme”, după cum a fost denumit Edgar ulterior, că a reușit chiar să se vindece singur de o boală, folosind un leac pe care l-a aflat într-o viziune de a sa. Mai exact, fiind în stare de transă, în timp ce dormea, el le-a dezvăluit părinților instrucțiunile pe care să le urmeze pentru a-l vindeca.

O întâmplare bizară din copilăria lui Cayce i-ar fi declanșat puterile profetice. Dan Cowherd, fiul unei colege de școală a lui Edgar, a povestit detalii incredibile despre incidentul cu pricina.

„Cayce era la școală la Beverly Academy, iar tatăl său se chinuia să îl ajute la lecțiile de citire, pe care nu le pricepea. Era noapte, în jurul orelor 22.30 – 23.00, când tatăl său a renunțat pur și simplu, spunând că: e prea târziu, nu facem progrese, o lăsăm pe dimineață.

Tatăl său a mers apoi în bucătărie, să bea apă. Când a revenit în sufragerie, l-a găsit pe Cayce dormind pe canapea, cu cartea de citire pe față. Când s-a trezit, băiatul știa toate cuvintele din carte”, spunea Cowherd, potrivit incredibilia.ro.

Edgar Cayce sau noul Nostradamus. Ce profeții a făcut despre timpurile noastre
Profețiile lui Edgar Cayce despre timpurile noastre

A avut peste 14.000 de viziuni

Ei bine, după întâmplarea respectivă și până când a murit, casa lui Edgar Cayce a devenit loc de pelerinaj pentru mulți oameni. Aceștia îl rugau pe „profetul care doarme” să le ofere rezolvări la fel și fel de probleme personale.

Conform sursei citate, pe parcursul vieții sale, Cayce a avut peste 14.300 de viziuni, pe care el le numea „lecturi” sau „citiri”. În timpul somnului, el intra în transă și răspundea întrebărilor care îi erau adresate. Cu toate acestea, când se trezea nu își mai amintea nimic din ce a spus.

Ce profeții a făcut Edgar Cayce despre timpurile noastre

Se pare că, Edgar a profețit multe evenimente importante care deja au avut loc, printre care moartea unor lideri politici și cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, el a prezis, în 1934, că o mare parte din Japonia se va pierde sub ape. În urmă cu ceva timp, Nobichico Obara, un geolog japonez, susținea că Japonia „alunecă” în apă câte 2-3 centimetri anual.

În 1939, el a profețit că „noi pământuri” vor apărea în Marea Caraibilor și că America de Sud va fi zguduită de cutremure. Totodată, Cayce susținea că în Antarctica vor apărea întinderi noi de uscat și torenți de apă.

Referitor la schimbările climatice, Edgar a prezis că topirea ghețarilor din Antarctica și Groenlanda ar pute provoca mișcări tectonice foarte violente pe tot globul. În consecință, vor avea loc seisme puternice, erupții vulcanice, tsunami și inundații.