Home » Când, unde, cum » Femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Ce a ajutat-o să obțină acest record

Femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Ce a ajutat-o să obțină acest record

Manolică Anca / 11.08.2022, 13:27
Femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto. Ce a ajutat-o să obțină acest record

Pentru că alergarea unui maraton poate să nu fie un lucru dificil pentru cei bine antrenați, o femeie a decis să o facă pe o pereche de tocuri stiletto de 7,5 cm. Si a stabilit un record mondial Guinness, după ce a reușit să alerge nu mai mult nici mai puțin de 40 de kilometri. Cum a reușit să facă acest lucru incredibil.

Femeia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a alergat 40 de kilometri pe tocuri

O tânără în vârstă de 27 de ani a intrat în Cartea Recordurilor grație unui tur de forță de 40 de kilometri pe care l-a parcurs în pantofi de ocazie. Irene Sewell a decis să accepte provocarea după ce a citit despre o femeie care a încercat, dar nu a reușit, aceeași performanță la Londra.

Irene a fost dansatoare profesionistă de bal în trecut, ulterior făcând pasul spre alergare și triatlon. Având o condiție fizică bună, aceasta s-a gândit că îi va aduce un plus în a obține acest record. Potrivit People, ea a contactat Guinness, care i-a aprobat cererea de înregistrare a recordului, urmând a alerga 40 de kilometri, în pantofi cu toc.

Sportiva și-a propus să calce linia de sosire la maratonul 7 Bridges din Chattanooga, Tennessee, pe 15 octombrie. Însă antrenamentele ei nu au decurs în totalitate conform planului.

„Am avut la dispoziție un an pentru a mă antrena – de care aveam nevoie atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Am început să alerg toate cursele mele pe tocuri, dar am învățat repede că era o modalitate ușoară de a-mi obosi picioarele și am călcat pe linia de a mă accidenta eventual.

După ce am acuzat dureri la nivelul antepiciorului, am consultat un podiatru care mi-a recomandat să alerg majoritatea curselor de antrenament în pantofii mei normali de alergare și să pun din când în când tocurile.”, a spus femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 40 de kilometri pe tocuri stiletto.

Irene Sewell
Irene Sewell

Alegerea pantofilor, o altă parte extrem de dificilă. A încercat șase perechi înainte de a o găsi pe cea mai bună

Pe lângă antrenament și alegerea perechii potrivite de pantofi a ajuns să fie „una dintre cele mai dificile părți ale călătoriei” a spus Sewell. Era indecisă dacă să aleagă pantofii închiși sau deschiși în față, ajungând să încerce 6 perechi diferite de pantofi cu toc înainte de a găsi perechea perfectă.

„Guinness a cerut o înălțime a tocului de 2,75 de centimetri și o bază de 1,5 cm, așa că a fost o provocare. De asemenea, nu am putut să mă decid pentru cea mai lungă perioadă de timp între pantofii deschiși și cei închiși la pantofi, deoarece ambele au argumente pro și contra.

Pantofii cu vârf închis mi-ar fi protejat picioarele, dar eram îngrijorată că după mai mulți kilometri picioarele mele s-ar fi umflat și nu ar mai fi încăput în ei”, a explicat ea.

Și în timp ce prietenii ei erau de acord, mama ei avea îndoieli. O fire extrem de precaută, a spus că a întrebat-o de mai multe ori înainte de ce nu a încercat doar un 5k sau un semimaraton.

Irene Sewell a alergat 40 de kilometri pe tocuri
Irene Sewell a alergat 40 de kilometri pe tocuri

Dar totul a decurs fără probleme legate de pantofi, iar Sewell a ajuns cu ușurință spre final cu două minute înainte de timpul limită de șapte ore și 30 de minute. În tot acest efort depus, Irene spune că a avut un prods miraculos care i-a fost un ajutor de nădejde și îl recomandă oricui vrea să îi calce pe urme.

Este vorba despre moleskin padding, un fel de plasturi care i-au atenuat durerile. Spune că le va folosi și când voi ieși la dans sau în cluburi în weekend.