Home » Life & Style » Timp liber » Cine a inventat Cartea Recordurilor, cum a apărut ideea și care sunt cele mai ciudate recorduri

Cine a inventat Cartea Recordurilor, cum a apărut ideea și care sunt cele mai ciudate recorduri

Alexandru Cazacu / 27.08.2021, 15:02
Cine a inventat Cartea Recordurilor, cum a apărut ideea și care sunt cele mai ciudate recorduri

Deși toată lumea a auzit de Cartea Recordurilor, nu mulți sunt cei care știu cum a apărut aceasta și cine a venit cu ideea de a înregistra toate aceste recorduri. În acest articol veți afla cum a apărut ideea, cine a inventat celebra carte și care sunt unele dintre cele mai neobișnuite recorduri înregistrate în Guiness World Records.

Cine a inventat Cartea Recordurilor și cum a apărut ideea

Ei bine, cel care a venit cu ideea de a înregistra recordurile a fost Hugh Beaver care, la vremea respectivă era CEO al Guiness Brewing Company. În toamna anului 1951, după o partidă de vânătoare nereușită, acesta s-a enervat la culme susținând că pasărea care i-a scăpat era de fapt cea mai rapidă pasăre de vânat din Europa. După ce a făcut mai multe cercetări, bărbatul și-a dat seama că nu există informații certe din acest punct de vedere. Ei bine, așa a venit și ideea înregistrării a tot felul de recorduri stabilite oficial pe plan mondial.

Așadar, Hugh Beaver i-a contactat pe Norris și Ross McWhirter, care la vremea respectivă erau cunoscuți pentru strictețea cu care inventariau unele informații de interes public. Ei bine, Beaver le-a propus gemenilor McWhirter realizarea unei cărți în care să fie trecute recordurile. Astfel, iată că au trecut nu mai puțin de 66 de ani de la lansarea primei ediții a Cărții Recordurilor, care a fost tipărită în luna august a anului 1955. În zilele noastre, o nouă ediție a cărții este publicată anual, în luna octombrie.

Cele mai ciudate recorduri

Unii oameni fac lucruri incredibile pentru ca numele lor să fie trecut în Cartea Recordurilor. În următoarele rânduri vă vom spune care sunt unele dintre cele mai neobișnuite recorduri din celebra carte ”Guinness World Records”.

În 2011, Chris ”The Dutchess“ Walton atingea recordul pentru cele mai lungi unghii din lume. Poate părea incredibil, însă unghiile sale (crescute vreme de 18 ani), măsurau 3,99 m cele de la mâna stângă, iar cele de la mâna dreaptă 2,92 m.

Cine a inventat Cartea Recordurilor. Cele mai ciudate recorduri
Cele mai ciudate recorduri. Cele mai lungi unghii din lume

Dragostea plutește în aer în Thailanda. Sau cel puțin așa au făcut să pară toi tineri din Bangkok, care dețin recordul pentru cel mai lung sărut. În 2013, aceștia au stat cu buzele lipite timp de 58 de ore și 35 de minute.

În 2012, în Kolkata (India), nu mai puțin de 485 de copii îmbrăcați precum Gandhi au luat parte la un marș al păcii. Aceștia au vrut să creeze un record pentru cea mai mare întâlnire a unor oameni costumați în Mahatma Gandhi.

O femeie din China a reușit să intre în Cartea Recordurilor în anul 2018 pentru cele mai lungi gene naturale din lume. După măsurătoarea specialiștilor, You Jianxia avea genele de nu mai puțin de 12,4 cm. La vremea respectivă, femeia susținea că a observat prima oară că genele încep să îi crească mai mult decât normal în 2013. Se pare că You  se afla atunci într-o perioadă de 18 luni de retragere în natură. De asemenea, ea credea că are genele foarte lungi și sănătoase datorită legăturii puternice cu natura.