Home » Când, unde, cum » Grădina Alnwick sau Grădina Otrăvitoare. Unde se află. În acest loc plantele te pot ucide pe loc

Grădina Alnwick sau Grădina Otrăvitoare. Unde se află. În acest loc plantele te pot ucide pe loc

Alexandru Cazacu / 13.05.2022, 09:46
Grădina Alnwick sau Grădina Otrăvitoare. Unde se află. În acest loc plantele te pot ucide pe loc

Grădina Alnwick sau „Grădina Otrăvitoare”, cum mai este ea cunoscută, este una dintre cele mai inedite grădini din lume. Viziunea ducesei de Northumberland pentru un complot uitat este acum o experiență cu adevărat uimitoare, plină de imaginație, inspirație și distracție. Cu toate acestea, grădina are o secțiune mai puțin obișnuită, unde vizitatorii pot deveni victime ale plantelor.

Grădina Alnwick, locul în care plantele te pot ucide

De la liniștea din livada de cireși, emoția Marii Cascade și misterele Labirintului de bambus, până la intriga Grădinii Otrăvitoare, aici există o mulțime de lucruri care să te surprindă și încânte. Grădina Alnwick are o colecție de peste 4.000 de specii de plante de descoperit și mii de flori sezoniere.

Totuși, minunata grădină din nordul Marii Britanii are și o secțiune mai puțin obișnuită. În Grădina Otrăvitoare, oamenii pot deveni victime ale unor plante. Haideți să aflăm cum a luat naștere acest loc.

Cum a apărut colecția de plante periculoase

Jane Percy a devenit ducesă de Northumberland. Comitatul din partea de nord-est a Marii Britanii se întinde până la granița cu Scoția. Ei bine, odată cu acest titlu, ducesa a intrat în posesia castelului Alnwick. După ce familia ei s-a stabilit în castel, soțul lui Jane a rugat-o să facă ceva cu grădina, aceasta fiind într-o stare nu tocmai bună.

Inițial, ducesa de Northumberland a vrut să facă o grădină de plante medicinale, însă după o vizită în Italia, ceva a făcută să își schimbe planurile. Mai exact, după ce a vizitat celebra grădină de otrăvuri a familiei Medici, Jane a renunțat la ideea de a realiza o cu plante care te pot vindeca. Ba chiar din contră, ea a ales să să facă o grădină cu plante care te pot ucide.

Așa se face, că ducesa a adunat o colecție de peste 100 de specii de plante periculoase care s-au putut adapta la climatul din Anglia. Printre aceste plante otrăvitoare se numără și cucuta, ricinul, laurul, dar și Brugmansia arborea (una dintre cele mai otrăvitoare plante din lume).

Grădina Alnwick sau Grădina Otrăvitoare, locul unde plantele te pot ucide
Grădina Alnwick sau Grădina Otrăvitoare, locul unde plantele te pot ucide

Vizitatorii Grădinii otrăvitoare pot intra în această secțiune doar supravegheați

Bineînțeles, cele mai periculoase plante stau după gratiile unor cuști speciale, iar în dreptul fiecăreia se găsesc avertismente precum: „Atingerea poate pune viața în pericol”. În plus, vizitatorii acestui sector din Grădina Alnwick pot intra aici doar sub supravegherea unui ghid. Acesta se asigură că turiștii nu ating plantele periculoase.

Tot în această parte a grădinii există și plantații de canabis, cocaină și mac. În timpul turului, vizitatorii grădinii sunt informații cu privire la proprietățile narcotice ale acestor plante și pericolul pe care îl pot aduce sănătății. Anual, Grădina Otrăvitoare atrage multe persoane curioase.

Cu toate acestea, deși există multe avertismente, vizitatorii pot deveni victime ale acestor plante periculoase. Se pare că, în primul an de funcționare a grădinii s-au înregistrat șapte cazuri de leșin. Asta după ce persoanele respective au inhalat polenul toxic sau au atins din greșeală plantele otrăvitoare.