Home » Când, unde, cum » Înțelegerea secretă dintre Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip. Ce i-a promis Suverana soțului ei, înainte să moară

Înțelegerea secretă dintre Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip. Ce i-a promis Suverana soțului ei, înainte să moară

Manolică Anca / 10.07.2021, 11:38
Înțelegerea secretă dintre Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip. Ce i-a promis Suverana soțului ei, înainte să moară

După clipele cumplite și imaginile triste care au apărut cu regina îndoliată şi singură la înmormântarea soțului, la numai câteva luni Maiestatea Sa se afișează în lume veselă, sociabilă şi în ţinute colorate, aşa cum am văzut-o mereu. Iată înțelegerea secretă dintre Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip. Cum a reuşit să treacă peste durerea pierderii soţului prea mult iubit.

Înțelegerea secretă dintre Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip

Pierderea unei persoane dragi nu este un lucru ușor și va lăsa mereu un gol imens în suflet. Mai ales dacă este vorba de persoana care ți-a stat alături aproape 74 de ani, o viață de om practic. Ducele de Edinburgh a plecat din această lume pe 9 aprilie 2021, cu puţin timp înainte de a împlini remarcabila vârstă de 100 de ani.

Viaţa nu le-a fost deloc uşoară, contrar a ceea ce ar crede multă lume. Și asta pentru că suverana Angliei a trebuit să își ia rolul foarte în serios, iar sentimentul datoriei a primat înaintea sentimentelor proprii. Au existat urcușuri și coborâșuri ca în orice căsnicie, însă, la maturitate, cei doi au devenit cei mai buni prieteni. Acum, la doar câteva luni de la moartea prințului, lumea se întreabă cum a fost posibil să treacă atât de repede peste moartea mult iubitului său soţ?

Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip
Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip

Ce i-a promis Suverana soțului ei, înainte să moară

Deși pare că regina a depăşit dificila pierdere din primăvară, cu siguranță îl poartă tot timpul în suflet pe cel care i-a fost aproape 74 de ani alături. Veselă și jovială, ca un adevărat lider care inspiră încredere, Regina încearcă să se facă plăcută la toate aparițiile publice, nelăsând să i se vadă durerea din suflet.

Recent, jurnaliştii britanici de la The Mirror au aflat că între suverană şi prinţ a existat un acord. Înțelegerea secretă dintre Regina Elisabeta a II-a și Prinţul Philip presupune ca, după moartea unuia dintre ei, cel rămas în viaţă are obligaţia de a „ţine doliu” o scurtă perioadă de timp. Acesta trebuie să depăşească repede greul moment şi să meargă mai departe. Așadar, regina a fost nevoită să se reprindă în scurt timp şi să revină puternică, așa cum o știe toată lumea, în public. Ea s-a întors la datorie la doar patru zile după moartea soțului ei, pe 13 aprilie.

Regina Elisabeta, primul angajament public de după moartea soțului ei
Regina Elisabeta, primul angajament public de după moartea soțului ei

Regina Elisabeta, omagiu emoționant în ziua în care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani

În ziua în care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani, pe 10 iunie 2021, Regina Elisabeta i-a adus omagiu emoționant la castelul Windsor. Suverana a plantat un nou soi de trandafir, care poartă chiar numele regretatului său soţ. Floarea de culoare roz a fost plantată chiar în grădina reședinței în care cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de Covid-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă.

O mare iubitoare a trandafirilor, Sverana s-a ocupat personal de plantarea superbei flori. În felul acesta, Majestatea Sa a marcat un moment solemn, ziua celui care i-a fost alături vreme de aproape 74 de ani.