Home » Când, unde, cum » Regina Elisabeta, omagiu emoționant pentru Prințul Philip. Ce a făcut chiar în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani

Regina Elisabeta, omagiu emoționant pentru Prințul Philip. Ce a făcut chiar în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani

Manolică Anca / 10.06.2021, 15:24

În ziua în care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani, Regina Elisabeta i-a adus omagiu emoționant. Ce gest frumos a făcut pentru cel care i-a fost alături timp de 74 de ani, la bine și la rău.

Regina Elisabeta, omagiu emoționant pentru Prințul Philip

Moment foarte emoționant la castelul Windsor, în ziua în care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. Regina Elisabeta a plantat un nou soi de trandafir, care poartă chiar numele regretatului său soţ. Floarea de culoare roz a fost plantată în grădina reședinței în care cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de Covid-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă.

Regina Elisabeta, omagiu emoționant pentru Prințul Philip. O mare iubitoare a trandafirilor, Regina s-a ocupat personal de plantarea superbei flori. În felul acesta, Majestatea Sa marchează un moment solemn, ziua celui care i-a fost alături vreme de 74 de ani. De acum înainte, Regina se va delecta cu imaginea trandafirului „Ducele de Edinburgh” în propria sa grădină, ba mai mult, îl va putea admira chiar din camera Majestăţii Sale, întrucât a fost plantat în grădina de est.

Regina Elisabeta a plantat un trandafir, în semn de omagiu pentru Prințul Philip
Regina Elisabeta a plantat un trandafir, în semn de omagiu pentru Prințul Philip

Acest cadou deosebit a venit din partea președintelui Societăţii Regale de Horticultură, Keith Weed. „Este un trandafir ce poartă numele ducelui de Edinburgh pentru a marca ziua sa, în amintirea tuturor lucrurilor măreţe pe care le-a realizat în decursul vieţii sale şi ca toată lumea să îşi amintească de el.”, a declarat acesta.

O parte din vânzările acestor tradafiri va merge către Duke of Edinburgh Award Living Legacy Fund, o asociație care sprijină o schemă pentru tineri, înfiinţată de Prinţul Philip şi care îşi desfăşoară în prezent activitatea în peste 130 de ţări.

Regina Elisabeta a plantat un trandafir, în semn de omagiu pentru Prințul Philip
Regina Elisabeta a plantat un trandafir, în semn de omagiu pentru Prințul Philip

Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani

Prințul Philip, fostul Duce de Edinburgh și prinț al Danemarcei și al Greciei, ar fi împlinit astăzi, 10 iunie, 100 de ani, aproape 74 de ani petrecându-i alături de regina Elisabeta a II-a și în slujba Marii Britanii. El s-a stins din viaţă pe 9 aprilie, cu doar două luni înainte de a împlini remarcabila vârstă.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a au sfidat orice longevitate la casa regală, stabilind recordul de cel mai lung mariaj din istoria acestei monarhii. Cei doi s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în anul 1934. După ce au avut a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea pe atunci doar 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină legătura.

Prințul Philip și Regina Elisabeta
Nov 20, 1947 – London, UK – The elder daughter of King George VI and Queen Elizabeth, ELIZABETH WINDSOR (named Elizabeth II) PRINCE PHILIP, Duke of Edinburgh (born Prince Philip of Greece and Denmark) married on 20 November 1947. The wedding was seen as the first glimmer of hope in a post-war Commonwealth, and, though the royal couple received over 2,500 wedding gifts from around the world, rationing required that the Princess save up her ration coupons to buy the material for her wedding dress.,Image: 210143273, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Elisabeta şi Philip s-au logodit, în mare secret, în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Logodna a fost anunțată oficial pe 9 iulie 1947, urmând ca pe 20 noiembrie, în același an, Regina Elisabeta a II-a să îi spună marele „Da” chipeşului Prinţ Philip. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că între cei doi există și un anumit grad de rudenie. Elisabeta și Philip sunt ambii stră-stră-strănepoți ai Reginei Victoria.