Home » Știri » Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în camere separate. Ce spune tradiția. Imagini de colecție

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în camere separate. Ce spune tradiția. Imagini de colecție

Manolică Anca / 20.11.2020, 12:57

Când ești trecut de 90 de ani, dormitul separat parcă nu mai are atât de multă însemnătate, mai ales dacă mai pui la socoteală și faptul că locuiești într-un palatul imens, cu foarte multe camere. Iată motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în camere separate. Ce spune această tradiție.

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în camere separate

E bine sau nu să ai, la bătrânețe, o companie peste noapte? Se pare că în familia regală este mai mult o tradiție decât o dorință. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu numai că au dormit întotdeauna în paturi separate, ci au dormit și în camere diferite.

Lady Pamela Hicks, verișoara Prințului Philip, spune că este vorba doar despre o bizară tradiție nobiliară ce vine vremurile de demult și conform căreia membrii elitei sociale trebuie să doarmă în camere separate.

„În Anglia, clasele sociale superioare au întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fii deranjat de sforăieli sau cineva să-și pună un picior peste tine. Când te simți confortabil, din când în când mai împarți și camera cu partenerul. E extraordinar să poți alege”.

Împreună de 73 de ani, dar în camere separate!

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, fotografie de colecție
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, fotografie de colecție

Cei doi s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în anul 1934. După ce au avut a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea pe atunci doar 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă.

Elisabeta şi Philip s-au logodit, în mare secret, în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Logodna a fost anunțată oficial pe 9 iulie 1947, urmând ca pe 20 noiembrie, în același an, Regina Elisabeta a II-a să îi spună marele „Da” chipeşului Prinţ Philip.

Cei doi sunt căsătoriți, parcă, dintotdeauna, anul acesta aniversând 73 de ani de la căsătorie. O viață de om ar spune mulți. Și, deși poate și-ar fi dorit măcar la începutul căsniciei lor să doarmă împreună, se pare că aceștia nu au avut de ales. Tradiția spunea să doarmă în paturi separate și chiar în dormitoare separate.

Amantlâcurile Prinţului Philip

O căsătorie de peste 70 de ani, la care mulți pot doar aspira. Însă, se pare că nu a fost chiar roz totul. Unele voci spun că realitatea înșală aparenţele. Seniorul, acum în vârstă de 99 de ani, pare că a fost un mare admirator al sexului frumos, cu o tinereţe rebelă, condimentată de aventuri extraconjugale, pe care palatul s-a chinuit să le ascundă.

Unul dintre cele mai mari scandaluri a fost în anul 1948, când regina tocmai ce îl născuse pe primul lor fiu, Prinţul Charles. Era anul în care circulau multe zvonuri legate de aventura soțului ei cu o stea a scenei londoneze. Este vorba despre Pat Kirkwood, o actriţă şi dansatoare britanică de musicaluri, de aceeaşi vârstă cu prinţul. Aceasta era cea mai bine plătită artistă de pe scena teatrului din Londra.

Cei doi s-ar fi cunoscut pe când Regina Elisabeta era însărcinată în opt luni cu fiul ei. Cu toate acestea, prinţul şi actriţa nu au căutat să își ascundă foarte bine idila, luând adesea cina în public, la un restaurant din Londra, şi dansând în cluburi de noapte, foarte apropiați, în văzul tuturor. Au avut loc șase astfel de întâlniri și multe scrisori trimise pentru a coresponda.

„E plin de viaţă şi de energie”, spunea pe atunci actriţa despre soţul reginei, în perioada în care reputaţia fusese compromisă de un articol ce vorbea despre relaţia lor, intitulat „The Prince and the Showgirl”. Cu toate că Pat a negat tot timpul că ar fi fost ceva romantic între ei, palatul a refuzat să infirme aceste zvonuri, cariera acesteia ruinându-se.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, fotografie de colecție
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, fotografie de colecție

Se pare că aceasta nu a fost singura amantă stea de cabaret pe care ar fi avut-o prinţul. Este bine cunoscut faptul că acesta a copilărit în insula grecească Corfu, unde ar fi cunoscut-o pe grecoaica Helene Corbet, care a pozat tot timpul  în postura de veche amică de-a lui Philip. După divorţ, această artistă a avut doi copii, Max şi Louise, a căror paternitate a fost ţinută secret. Și cum prințul a acceptat să le fie naş, ba chiar a plătit și taxele şcolare ale lui Max, mulţi s-au întrebat dacă nu cumva el este şi adevăratul lor tată. Atât grecoaica, cât şi fiul ei, Max, au infirmat aceste bârfe.

Un alt zvon foarte interesant o privește pe mama lui Sarah Ferguson, Susan Barrantes, o britanică destul de predispusă la relaţii extraconjugale. Fiica ei s-a căsătorit cu fiul Prinţului Philip, Andrew, și se spune că ea ar fi avut o aventură cu tatăl. Această presupunere este susţinută de autoarea regală Ingrid Seward în cartea ei, „My Husband and I: 70 Years of Royal Marriage”.

Cu toate acestea, zvonurile au rămas la statutul de zvonuri. În 1992, prințul a răbufnit în legătură cu toate acestea, spunând că: „V-aţi gândit vreodată la faptul că, în ultimii 40 de ani, nu m-am mişcat nicăieri fără un poliţist care să mă însoţească? Cum naiba aş fi putut să fac chestiile astea?”.