Home » Când, unde, cum » La ce oră începe cea de-a doua semifinală Eurovision 2021, din Olanda

La ce oră începe cea de-a doua semifinală Eurovision 2021, din Olanda

Manolică Anca / 20.05.2021, 11:59
La ce oră începe cea de-a doua semifinală Eurovision 2021, din Olanda

Mai sunt doar câteva ore până la cea de-a doua semifinală Eurovision 2021. Concursul muzical se împarte în două semifinale și o finală. Prima semifinală a avut loc marți, 18 mai 2021, când, din păcate, România nu a trecut mai departe, iar cea de-a doua va avea loc joi, 20 mai. Iată la ce oră începe cea de-a doua semifinală Eurovision 2021 și ce țări vor urca pe scenă.

La ce oră începe cea de-a doua semifinală Eurovision 2021

În acest an, Eurovision Song Contest 2021 se desfășoară la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”. Concursul a ajuns la ediția cu numărul 65 și aduce pe scenă reprezentanți din 38 de țări, printre care și România. Prima semifinală a avut loc pe 18 mai, urmând ca cea de-a doua să aibă loc joi, 20 mai, iar finala sâmbătă, 22 mai.

Eurovision 2021 și-a aflat marți primii finaliști. La finalul show-ului transmis de TVR, prezentatorii au anunțat câștigătorii primei semifinale: Lituania: The Roop – Discoteque; Rusia: Manizha – Russian Woman; Suedia: Tusse – Voices; Cipru: Elena Tsagrinou – El Diablo; Norvegia: TIX – Fallen Angel; Belgia: Hooverphonic – The Wrong Place; Israel: Eden Alene – Set Me Free; Azerbaidjan: Efendi – Mata Hari; Ucraina: Go_A – Shum și Malta: Destiny – Je Me Casse urmează să concureze în ultimul act al competiției.

TVR a anunțat la ce oră începe cea de-a doua semifinală Eurovision 2021. Astfel, aceasta se va desfășura joi seară, începând cu ora 22.00, reunind pe scenă artiști din San Marino, Republica Moldova, Estonia, Islanda, Republica Cehă, Grecia, Austria, Polonia, Albania, Serbia, Georgia, Portugalia, Letonia, Bulgaria, Finlanda, Elveţia și Danemarca. În urma acesteia, alți zece artiști se vor califica în finala din 22 mai. De asemenea, celor 20 de finaliști li se vor alătura reprezentanții țării gazdă: Regatul Țărilor de Jos și ai Big Five: Germania, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie.

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2021 este joi, 20 mai, începând cu ora 22.00
Cea de-a doua semifinală Eurovision 2021 este joi, 20 mai, începând cu ora 22.00

România a părăsit ediția 2021 Eurovision Song Contest în faza semifinalelor

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marți seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală. Pe scena concursului muzical au urcat reprezentanți din 16 țări, dar numai zece au reușit să se califice în finală.

Din păcate, se pare că numărul 13 a fost cu ghinion pentru România. Roxen, reprezentanta României, a ratat calificarea în finala îndrăgitului concurs. Este al treilea an consecutiv când țara noastă nu reușește să ajungă în faza finală. În ciuda faptului că show-ul României a arătat impecabil, voturile acordate piesei României nu au fost suficiente pentru a duce „Amnesia” în finala Eurovision. Preferințele publicului și ale juraților au vizat alte piese din concurs.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision

România a adunat 20 de participări la Eurovision, reușind să se claseze în Top 10 de șase ori. Cele mai bune rezultate la acest concurs au fost obținerea locului 3 de două ori: Luminița Anghel și Sistem în anul 2005 și Paula Seling și Ovi în anul 2010. De apreciat a fost și prestația lui Mihai Trăistariu din anul 2006.

De partea cealaltă, cel mai slab rezultat al României a fost clasarea pe locul al 13-lea în semifinala de la Tel Aviv din anul 2019. De altfel, este al treilea an la rând de când România nu mai ajunge în fazele ale Eurovision.

Chiar dacă visul României la ediția din acest an a Eurovision Song Contest s-a oprit în semifinale, competiția continuă, în direct la TVR. Cea de-a doua semifinală Eurovision 2021 va începe de la ora 22.00, în timp ce Marea Finală Eurovision va fi în direct sâmbătă, 22 mai, la TVR 1, TVR Internaţional şi online pe TVR+, +, începând cu ora 22.00.