Home » Când, unde, cum » Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021. Diagnosticul pe care artista l-a primit, la 14 ani, din partea medicilor

Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021. Diagnosticul pe care artista l-a primit, la 14 ani, din partea medicilor

Violeta Badea / 18.05.2021, 16:21
Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021. Diagnosticul pe care artista l-a primit, la 14 ani, din partea medicilor

Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021. Astăzi, 18 mai, Roxen urcă pe scena Eurovision 2021, de la Rotterdam, pentru a reprezenta România. Artista este considerată una dintre cele mai bune voci din țara noastră, cunoscând deja succesul cu piesa „You don’t love me”, apoi cu hit-ul „Ce-ți cântă dragostea”. Dar haideți să aflăm mai multe despre tânăra noastră cântăreață.

Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021

Larisa Roxana Giurgiu, pe numele ei de scenă Roxen, are doar 21 de ani și va reprezenta România la Eurovision 2021, interpretând piesa „Amnesia”. Artista s-a născut la Cluj și cântă de la vârsta de 7 ani. Cântăreața a avut de unde să învețe, deoarece părinții săi sunt muzicieni, iar aceștia au îndrumat-o să ia lecții de canto și pian.

De-a lungul timpului, Roxen a participat la numeroase concursuri și a cunoscut adevăratul succes cu piesa „You don’t love me”, realizată în colaborare cu Sickotoy. Apoi, talentata româncă a lansat melodia „Ce-ți cântă dragostea”, care s-a bucurat de un succes fantastic. Cele două piese au răsunat la toate posturile de radio din România, dar au fost incluse și în playlist-urile televiziunilor de specialitate.

La nici o lună de la lansarea piesei „You don’t love me”, aceasta s-a regăsit în playlist-urile celor mai cunoscute radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Moldova. De asemenea, melodia a adunat peste opt milioane de vizualizări pe YouTube.

Pentru a participa la Eurovision 2021, Roxen a trebui să convingă o comisie de speciliști formată din: Crina Mardare (vocal coach), Luminiţa Anghel (interpret), Lucian Ştefan (managing partner Global Records), Liana Stanciu (producător muzical radio tv şi şeful Delegaţiei României la Eurovision), Dan Manoliu (producător tv, director artistic), Gabriel Scîrlet (regizor muzical), Liviu Elekes (compozitor şi regizor muzical), Andrei Tudor (compozitor) şi Bogdan Păun (regizor muzical).

Cine este Roxen
Cine este Roxen

Diagnosticul pe care artista l-a primit, la 14 ani, din partea medicilor

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpreta melodia „Amnesia” pe scena de la Rotterdam. Puțină lume știe că versurile melodiei descriu, de fapt, povestea tineri de 21 de ani. În urmă cu ceva timp, Roxen a mărturisit că la vârsta 14 ani a fost diagnosticată cu boala Lyme.

Această veste cumplită i-a schimbat viața complet și a ambiționat-o și mai mult să-și îndeplinească visul de a ajunge să cânte pe marile scene ale lumii. Cântăreața a realizat că este foarte important să te bucuri de fiecare moment pe care ți-l oferă viața și să lupți pentru ceea ce îți dorești. „Amnesia” este o melodie care are un mesaj plin de emoție, iar ritmul ei dă curaj și puterea de a merge mai departe și de a-ți depăși limitele.

„Piesa Amnesia este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă și le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu și trăirile mele se regăsesc în ea. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în tot acest timp și m-au susținut necondiționat. Vă iubesc și așteptam cu nerăbdare să împărtășesc cu voi această piesă minunată”, a spus Roxen.