Home » Când, unde, cum » Când începe prima semifinală de la Eurovision 2021 și la ce oră este de așteptat să intre România în concurs

Când începe prima semifinală de la Eurovision 2021 și la ce oră este de așteptat să intre România în concurs

Violeta Badea / 18.05.2021, 10:49
Când începe prima semifinală de la Eurovision 2021 și la ce oră este de așteptat să intre România în concurs

Câteva ore ne mai despart de prima semifinală Eurovision 2021, ce se va desfășura la Rotterdam. Reprezentanta țării noastre, Roxen, cu piesa „Amnesia”, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scenă ca să-i încânte pe cei aproximativ 3.500 de spectatori. Când începe prima semifinală de la Eurovision 2021 și la ce oră este de așteptat să intre România în concurs veți afla din materialul următor.

Când începe prima semifinală de la Eurovision 2021

Mult a fost puțin a mai rămas. După ce în 2020, concursul a fost anulat, din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta, Eurovision 2021 va avea loc, pe data de 18 mai, la Rotterdam, sub sloganul„Open Up”. Fanii sunt nerăbdători să-i vadă pe concurenți pășind pe Turquoise Carpet, care va avea lungimea de 210 metri.

Prima semfinală va avea loc astăzi, pe data de 18 mai, iar TVR va difuza în direct evenimentul, începând cu ora 22.00. Evenimentul va putea fi urmărit şi de circa 3.500 de spectatori, bineînțeles, cu respectarea normelor de distanţare socială. De asemenea, norocoșii vor fi obligați să prezinte un test anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore.

Cand incepe prima semifinala de la Eurovision 2021
Cand incepe prima semifinala de la Eurovision 2021

La ce oră este de așteptat să intre România în concurs

Pe scena Eurovision 2021 vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante, iar Roxen va fi a 13-a interpretă care îi va încânta pe spectatori și telespectatori. După estimările noastre, talentata româncă ar trebui să își facă apariția în jurul orei 23:00.

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa „Amnesia” este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, a mărturisit Roxen, potrivit unui comunicat al TVR.

Pe lângă reprezentanta țării noastre, în prima semifinală Eurovision 2021 vor mai concura participanții Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei. În finală se vor califica doar zece concurenți. De asemenea, în a doua semifinață, de pe data de 20 mai, se vor califica alți zece concurenţi. Finala Eurovision 2021 va avea loc pe data de 22 mai. Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Cine este Roxen

Roxen
Roxen

Roxen, în vârstă de 20 de ani, va reprezenta România la Eurovision 2021. Cântăreața este considerată una dintre cele mai bune voci ale țării noastre. Aceasta s-a născut la Cluj și a început să cânte încă de la vârsta de 7 ani. Aceasta a debutat cu piesa „You Don’t Love Me”, realizată în colaborare cu cu Sickotoy. Apoi, a urmat piesa „Ce-ţi cântă dragostea”, care a făcut furori și s-a auzit pe toate posturile de radio din România, dar s-a aflat și în playlist-urile televiziunilor de specialitate.

În pandemie, artita a lansat cinci piese pentru selecția națională. Melodia câștigătoare a fost „Alcohol You”, ulterior a fost aleasă melodia „Amnesia”. Decizia finală de selecţie a vocii care să reprezinte România la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti formată din: Crina Mardare (vocal coach), Luminiţa Anghel (interpret), Lucian Ştefan (managing partner Global Records), Liana Stanciu (producător muzical radio tv şi şeful Delegaţiei României la Eurovision), Dan Manoliu (producător tv, director artistic), Gabriel Scîrlet (regizor muzical), Liviu Elekes (compozitor şi regizor muzical), Andrei Tudor (compozitor) şi Bogdan Păun (regizor muzical).