Home » Life & Style » Ce pensii au artiștii din România. 8 actori și cântăreți îndrăgiți de public și sumele pe care le încasează lunar

Ce pensii au artiștii din România. 8 actori și cântăreți îndrăgiți de public și sumele pe care le încasează lunar

Alexandru Cazacu / 16.03.2021, 12:54
Ce pensii au artiștii din România. 8 actori și cântăreți îndrăgiți de public și sumele pe care le încasează lunar

Mulți dintre se întreabă câteodată ce pensii au artiștii din România, după ce au stat pe scene întreaga lor viață. Ei bine, se pare că unii dintre ei încasează lunar considerabil mai mulți bani decât alții. Mai departe vă prezentăm câteva exemple de pensii ale unor îndrăgiți actori sau cântăreți din țara noastră.

Ce pensii au artiștii din România

După decenii de succes pe scenele din România, mulți artiști au ieșit acum la pensie. Cu toate acestea, nu toți sunt mulțumiți de banii pe care ăi primesc de la statul român. În continuarea articolului veți putea afla ce pensii încasează unele dintre cele mai celebre vedete ale țării.

Ce pensie are Alexandru Arșinel

Se pare că, îndrăgitul actor Alexandru Arșinel încasează anual 33.720 de lei indemnizație de revoluționar, 58.116 lei pensie și 90.733 de lei pentru faptul că este manager la Teatrul de revistă, potrivit viva.ro.

”Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel”, a spus Alexandru Arșinel, la Antena Stars.

Ce pensii au artiștii din România. Sumele pe care le primesc îndrăgiții artiști români
Ce pensii au artiștii din România. Sumele pe care le primesc îndrăgiții artiști români

Ce pensie încasează Maria Dragomiroiu

Ei bine, pe de altă parte, cântăreața de muzică populară, Maria Dragomiroiu a ieși la pensie în 2019, iar după 40 de ani de cântat pe scenele din România, avea o pensie de 1.200 de lei lunar, după cum susținea artista la acea vreme.

Pensia Mariei Ciobanu

Cântăreața de muzică populară Maria Ciobanu este și cetățean american, așadar o duce puțin mai bine. Asta deoarece pe lângă pensia din România, ea mai primea în 2019 și una din Statele Unite, de 1.000 de dolari.

Ce pensie au Elena Merișoreanu și Benone Sinulescu

După mai bine de 50 de ani dedicații muzicii populare, Elena Merișoreanu avea o pensie de 2.000 de lei la care se adăugau alți 1.000 de lei din drepturile de autor, de la UCMR-ADA.

În aceeași perioadă, Benone Sinulescu primea o pensie chiar mai mică decât a colegei sale de breaslă. Mai exact, artistul încasa 1.600 de lei, însă la această sumă se mai adăugau 2.700 de lei dintr-o indemnizație de merit.

Pensia lui Ion Caramitru

Ei bine, actorul Ion Caramitru stă mai bine la acest capitol, 53 de ani de actorie, în care a jucat în nenumărate piese de teatru și actorie. Potrivit unei declarații de avere din 2015, Ion Caramitru încasa o pensie lunară de 2.600 de lei, 61.532 de lei din salariul de director al Teatrului Național și 213.894 lei din drepturile de autor și colaborări, potrivit click.ro.

Pensie din muzica ușoară românească

Se pare că în muzica ușoară lucrurile stau mai rău. De exemplu, în 2006, Mihaela Mihai (72 de ani) a obținut legal o indemnizație specială. Suma, de nici 400 de lei, e mică, dar vitală pentru cei în situații deplorabile, mai scrie sursa citată. De asemenea, Victor Rebengiuc primea până acum câțiva ani 1.500 de lei.