Home » Când, unde, cum » Live Video prima semifinală Eurovision 2021. Vezi Live Streaming concursul muzical

Live Video prima semifinală Eurovision 2021. Vezi Live Streaming concursul muzical

Violeta Badea / 18.05.2021, 17:29
Live Video prima semifinală Eurovision 2021. Vezi Live Streaming concursul muzical

Live Video prima semifinală Eurovision 2021. Prima semifinală Eurovision 2021 va avea loc astăzi, 18 mai, de la ora 22:00. Din păcate, concursul se va desfășura complet diferit din cauza restricţiilor impuse de autorități împotriva COVID-19. Astfel, organizatorii au decis că doar 3.500 de spectatori vor vedea pe viu ce se întâmplă pe scenă. Din fericire, show-ul poate fi urmărit și de acasă. Iată care sunt variantele.

Live Video prima semifinală Eurovision 2021

Mai sunt doar câteva ore până la prima semifinală a Eurovision 2021, iar fanii sunt nerăbdători să vadă prestațiile concurenților. Evenimentul se va desfășura la Rotterdam, iar în finală se vor califica doar 10 țări. De data aceasta, publicul la concursul Eurovision va fi format din doar 3.500 de persoane. Astfel, cei de acasă pot urmări competiția pe Youtube, pe contul oficial al concursului muzical Eurovision. De asemenea, evenimentul va fi difuzat în direct pe TVR 1, începând cu orele 22.00.

Astfel, românii o vor putea vedea pe Roxen, reprezentanta României, interpretând piesa „Amnesia”. Artista noastră va intra cu numărul 13, cifră care sperăm să ne poarte noroc. Statisticile spun că poziția este avantajoasă. De-a lungul timpului, țările care cântă în a doua parte a show-ului au avut întotdeauna șanse mai mari de calificare.

Unde se poate urmari Eurovision 2021
Unde se poate urmari Eurovision 2021

Roxen a impresionat la repetiții

Roxen, reprezentanta României, a avut o serie de repetiții pe data de 12 mai. Artista a urcat pe scena Rotterdam Ahoy și a reușit să-i impresioneze pe cei prezenți. Producătorii au făcut totul ca să iasă perfect, iar rezultatul a fost uimitor. Astfel, Roxen se declară pregătită pentru show și promite să aibă o prestație impecabilă.

„Ne simţim mult mai confortabil pe scenă şi deja se simte asta. Repetiţia de astăzi ne-a dat o energie incredibilă, pe care sper să o simțiți și voi pe 18 mai. Ştiu că mulţi au avut emoţii după prima repetiţie, dar noi mergem cu încredere către prima semifinală!.

Suntem foarte mulțumiți că am reușit să transmitem emoția și energia piesei dincolo de și sunt convinsă că marți, Roxen va avea o seară de neuitat cu Amnesia”, a spus Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

Alături de Roxen, în prima semifinală Eurovision 2021, care va avea loc pe 18 mai, vor concura reprezentații Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croației, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei și Maltei. Dintre toți, doar zece vor merge mai departe, în finala din 22 mai.

A doua semifinală Eurovision 2021 va avea loc pe data de 20 mai. În urma acesteia, alți zece artiști se vor califica în finală. Astfel, celor 20 de finaliști li se vor alătura  reprezentanții țării gazdă: Regatul Țărilor de Jos și ai Big Five: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Cum se votează

Mulți români își doresc să o susțină pe Roxen și prin vot. Din păcate, cei aflați în țară nu vor putea face acest lucru, însă cei aflați în Diaspora o pot vota și aici ar mai exista o condiție. Cei care pot trimite SMS trebuie să se afle în țările participante în semifinala în care cântă Roxen.

Mai exact, pot vota românii aflați în Australia, Belgia, Croația, Irlanda, Cipru, Rusia, Lituania, Azerbaidjan, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Suedia, Ucraina, Slovenia plus Germania, Italia și Olanda. Cântăreața are indicativul 13 (numărul alocat României, al poziției de intrare pe scenă) și poate fi votată prin telefon, SMS sau prin aplicația site-ului oficial al concursului.