Home » Când, unde, cum » Localități cu nume obscene din lume. Pe listă se află și locuri din România

Localități cu nume obscene din lume. Pe listă se află și locuri din România

Cojocaru Cristian / 25.02.2022, 15:43
Localități cu nume obscene din lume. Pe listă se află și locuri din România

În trecut, locuitorii satelor și comunelor nu erau deranjați de denumiri mai puțin obișnuite, astfel că acestea au fost date localităților. Multe localități din România și nu numai poartă nume obscene, care pot fi deranjante pentru anumite persoane. Află ce denumiri poartă aceste localități de pe teritoriul țării, dar și ce alte nume obscene se regăsesc în lume.

Localități care poartă nume obscene

Anumite întâmplări au rămas în memoria colectivă, lucru care a determinat locuitorii acelor vremuri să numească localitatea într-un fel aparte. Astfel, în prezent, în România există localități sau lacuri care poartă denumiri jenante, ridicole sau care denotă amuzament, din perspectiva anumitor persoane.

La nivelul României putem întâlni localitatea Spermzeu, care se regăsește în județul Bistrița Năsăud. Această comună transilvăneană poartă a fost atestată documentar în anul 1456. Potrivit locuitorilor localității care adună cele opt sate, numele mai puțin obișnuit a cărei dată nu se știe, provine de la expresia „sămânță de zeu”. Potrivit spuselor, în acest loc ar fi căzut în trecut meteoriți.

Un alt loc cu o denumire ciudată este lacul Căcăcioasa care se află în județul Vâlcea. Numele hilar provine din vechime pe când dejecțiile caselor din zona oltenească erau deversate în acest lac. De-a lungul timpului, lucrurile s-au mai schimbat, lacul devenind un loc cunoscut printre pescari, însă numele său a rămas în istorie.

Tot în județul Vâlcea regăsim Mădulari. Acest loc poartă ciudatul nume pentru că în zona respectivă au fost descoperite în pământ oseminte mari pe care localnicii le-au denumit „mădulare”. Acest lucru a rămas neschimbat de-a lungul timpului, iar în prezent locul poartă același nume.

Județul Vâlcea este campion în România la denumiri ciudate. Aici poate fi găsită și comuna Măciuca. Aceasta cuprinde opt sate din sud-estul județului, aflându-se la aproximativ 15 km distanță de Bălcești. Comuna are chiar și o echipă de fotbal. Bizarul nume se trace din cuvântul „măciucă”, fiind utilizat în trecut la război sau vânătoare.

Dealul Bucii din județul Vâlcea este aproape lipit de orașul Călimănești. Locuitorii zonei oferă de multe ori indicații turiștilor care nu știu încotro a apuca, spunându-le că la Mănăstirea Pătrunsa care se află în zonă, se ajunge prin Cracii Doamnei ce reprezintă un sat din apropiere, urcând pe Dealul Bucii.

localități nume obscene
Orasul de floci este un muzeu in aer liber care completeaza lista numelor ciudate

Localitățile din lume care poartă denumiri ciudate

Acestea nu sunt singurele denumiri ciudate din România. Lista cuprinde și localități precum Pârțeștii de Sus și cei de Jos din județul Suceava, Buda din județul Ilfov, Miroși din județul Argeș, Cioara de sus din județul Alba, Vărsătura din județul Brăila sau Orașul de floci din județul Ialomița.

Un programator străin s-a hotărât să creeze o hartă a lumii unde pot fi regăsite localitățile cu cele mai ciudate nume. România a fost inclusă pe harta programatorilui. „Vaguely Rude Place Names of the World” reprezintă harta pe care Gary Gale a marcat mai multe localități care au nume obcene în limba engleză.

Astfel, România vine cu trei astfel de localități, având denumirea Clit. Acestea se regăsesc în județul Arad, județul Sălaj, dar și județul Suceava. Tot pe harta lui Gale mai pot fi regăsite localități precum Titz din Germania, Bitche din Franța sau Poo din Spania. Italia vine cu localitatea Arsoli, în timp ce rușii au o localitate denumită Vagina.