Home » Când, unde, cum » Locul din lume unde se plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată. Cum a luat naștere tradiția

Locul din lume unde se plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată. Cum a luat naștere tradiția

Alexandru Cazacu / 28.04.2022, 16:39
Locul din lume unde se plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată. Cum a luat naștere tradiția

Fiecare cultură are propriile tradiții atunci când se naște un copil, însă aceasta este cu adevărat specială. Într-o țară în care favorizată nașterea unui fiu, satul Piplantri din India a creat o nouă tradiție, care nu doar că sărbătorește nașterea unei fiice, ci aduce și beneficii comunității și planetei. Mai exact, de fiecare dată când se naște o fată, localnicii plantează 111 copaci. Hai să vedem cum a luat naștere această tradiție inedită.

Locul din lume unde se plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată

Această tradiție „eco-feministă” a fost începută de un fost conducător al satului, după ce fiică lui a murit la o vârstă fragedă. De atunci au fost plantați peste un sfert de milion de copaci, asigurându-se cu fiecare nouă generație un viitor puțin mai verde.

Shyam Sundar Paliwal,  fostul lider al sătucului din Rajasthan, India, și-a pierdut fiica Kiran când avea doar 17 ani. În 2006, și-a asumat responsabilitatea să se asigure că ceilalți locuitori ai satului său, Piplantri, vor prețui viața fiecărei fetițe care se va naște. Cu inima frântă, Paliwal a plantat în numele fiicei sale un copac chiar la intrarea în sat.

Așadar, Paliwal a implementat o inițiativă de a planta 111 copaci pentru a sărbători nașterea fiecărei fete din sat. Sătenii plantează copacii pe terenurile din jurul satului, iar comunitatea se asigură că copacii supraviețuiesc și cresc până la maturitate. În plus, localnicii adună 21.000 de rupii, iar părinții fetei contribuie cu 10.000 de rupii, care sunt puși într-un cont. Când fata respectivă împlinește 20 de ani poate retrage banii.

Locul din lume unde se plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată
Locul din lume unde se plantează 111 copaci de fiecare dată când se naște o fată

În Piplantri se nasc anual aproximativ 60 de fete

În plus, atunci când părinții plantează copacii, ei semnează și o declarație prin care sunt de acord că fiica lor va primi o educație completă și nu se va căsători înainte să împlinească vârsta de 18 ani.

După cum spune fostul conducător al satului, în Piplantri se nasc în jur de 60 de fete în fiecare an. Drept urmare, programul de plantare a copacilor a fost o modalitate de a încuraja familiile să celebreze fetele din familiile lor.

După mai mulți ani de la moartea fiicei sale, ideea lui Paliwal a devenit din ce în ce mai utilizată. Acum, localnicii satului au plantat mai multe specii de copaci care au început să aducă venituri comunității.

Pomii și plantele de aloe vera asigură venituri pentru locuitorii din Piplantri

Sătenii au plantat și aloe vera în jurul copacilor pentru a acționa ca pesticide naturale, care la rândul lor au devenit o formă de venit, după ce oamenii au început să prelucreze și să vândă planta. Copacii, împreună cu plantele de aloe vera, aduc acum venituri pentru localnici.

Este minunat să vedem cum o tradiție poate avea un impact atât pozitiv asupra mai multor aspecte ale vieții. Aceste acțiuni servesc drept speranță pentru viitorul egalității de gen și al durabilității, iar după cum spuneam, în satul Piplantri totul începe cu nașterea unei fete.

Așadar, într-o țară în care încă sunt favorizate nașterile băieților, locuitorii din Piplantri celebrează și apreciază fiicele, reușind să creeze o tradiție care le aduce beneficii atât lor, cât și mediului înconjurător.