Home » Când, unde, cum » Locul din România unde se află „Inima lui Iisus”. Cum se poate ajunge aici

Locul din România unde se află „Inima lui Iisus”. Cum se poate ajunge aici

Manolică Anca / 29.06.2022, 15:32
Locul din România unde se află „Inima lui Iisus”. Cum se poate ajunge aici

Un obiectiv turistic despre care puțină lume știe în România este statuia denumită „Inima lui Iisus”. Și se pare că este cea mai mare reprezentare a lui Iisus Hristos din Europa de Est. Unde se află și cum poți ajunge în acest loc. Este de o frumusețe copleșitoare.

Unde se află „Inima lui Iisus” din România

Țara noastră este plină de locuri frumoase, din păcate, unele dintre ele fiind prea puțin promovate. Acesta este și cazul unui obiectiv turistic din județul Harghita, despre care foarte puțină lume știe. Este vorba despre statuia „Inima lui Iisus”, ridicată în anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid.

Conform datelor oficiale, este cea mai mare reprezentare a lui Iisus Hristos din Europa de Est. Și este de înțeles de ce, dacă îi admirăm înălțimea impresionantă. Construită din fier și oțel inoxidabil, reprezentarea Mântuitorului are o înălțime de aproximativ 22 de metri. Frumusețea ei este compleșitoare, la care se adaugă un peisaj de vis.

Este o formă de artă

Statuia „Inima lui Iisus” are în interior o scară în formă de spirală cu câteva sute de trepte, pe care turiștii le pot urca pentru a ajunge în vârf. De sus, vor putea admira peisajul de o frumusețe incredibilă. Natura are farmecul ei aparte, iar turiștii care au ajuns în vârful edificiului s-au declarat de-a dreptul încântați de priveliște.

Statuia „Inima lui Iisus”
Statuia „Inima lui Iisus”

Grație unor elemente distinctive, cum ar fi cercul metalic susținut de cinci raze subțiri care formează aureola Mântuitorului, se poate spune că monumentul este o formă de artă și nu una de cult. Asta pentru că ritul ortodox nu permite statui, iar cel catolic folosește o altă aureolă.

Statuie este opera de artă a lui Zavaczky Walter, iar ridicara acesteia a costat aproximativ 200.000 de euro. Primăria din comuna Lupeni a fost inițiatoarea proiectului și tot aceasta a reușit să strângă și banii din donații.

Cum poți ajunge în locul unde se află „Inima lui Iisus”

Dacă te-ai convins că trebuie să ajungi neapărat să vezi cu ochii tăi statuia „Inima lui Iisus”, ei bine, află că există două variante. Prima ar fi să lași mașina în parcarea de la baza dealului pe care se află impunătorul edificiu. Urcarea este puțin cam abruptă, dar nu durează foarte mult. După 20 de minute de mers prin pădure vei putea admira frumusețea statuii.

Statuia „Inima lui Iisus”
Statuia „Inima lui Iisus”

A doua variantă prevede de mersul cu mașina. Puți urca cu autoturismul chiar până în spatele statuii, însă trebuie să știi că sunt unele porțiuni cu gropi mari. De asemenea, în zilele ploioase se formează noroi și sunt șanse să rămâi blocat la mijlocul drumului.

Dacă ai noroc și ajungi în zile senine, datorită faptului că statuia este înaltă de 22 de metri, din vârful ei vei putea admira o priveliște spectaculoasă, aproape tot peisajul dintre Odorheiul Secuiesc și Sovata.