Home » Life & Style » 10 cele mai ciudate și spectaculoase locuri de pe Pământ. Par desprinse din cărțile cu povești

10 cele mai ciudate și spectaculoase locuri de pe Pământ. Par desprinse din cărțile cu povești

Cojocaru Cristian / 20.01.2022, 13:16

În cazul în care vrei să afli noi destinații de vacanță, iar gusturile tare sunt puțin mai aparte, află că există și locuri ciudate pe Pământ pe care le poți vizita. Singurul lucru pe care aceste locuri de neuitat îl au în comun constă tocmai în faptul că par a fi luate dintr-un univers science-fiction. Sunt fascinante, unele chiar înfiorătoare, însă toate sunt minunate și își așteaptă vizitatorii.

Care sunt cele mai ciudate locuri de pe Pământ

Unele dintre aceste locuri sunt oarecum inaccesibile, dar nu imposibil de ajuns acolo. Vizitarea acestor locuri pot fi experiențe de neuitat, mai ales că, dacă îți stabilești un plan bine pus la punct, te-ar putea costa chiar mai ieftin decât o vacanță în România. Așadar, dacă îți plănuiești următoarea aventură, iată care sunt cele mai ciudate locuri și totodată spectaculoase de pe fața Pământului.

Liniile Nazca

Aceste geoglife uriașe de pe coasta aridă a Peruului înfățișează păianjeni, maimuțe, copaci, plante și alte figuri. Ele datează din aproximativ 500 î.Hr. C. dar sunt mai bine văzute din aer decât de la nivelul solului. Nimeni nu știe de ce cultura preistorică Nazca a întreprins acest efort uman enorm pentru a crea aceste geoglife impresionante, dar poate că acestea au avut un rol ritualic sau au fost legate de constelațiile de pe cer. Această ultimă extremă este una dintre cele mai populare teorii.

Lacul Natron

Fără îndoială, cel mai înfiorător loc dintre toate. Acest loc este situat în Tanzania, iar lacul african terifiant transformă animalele care mor în el în statui prin calcificare datorită prezenței unui volum mare de bicarbonat de sodiu prezent în apele sale. Această concentrație mare de alcalii îl face să pară roșu, mai ales în lunile de vară. Cel mai bun moment pentru a merge să-l vizitezi este din iunie până în august.

Lacul Ubugul

Trebuie să ne mutăm în Mongolia pentru a vedea acest lac spectaculos. În timpul verii, acest lac mongol poate părea normal, chiar frumos, dar în timpul iernii, se transformă într-un bloc uriaș de gheață pe care sunt organizate jocuri locale. Este, de asemenea, acasă pentru oamenii Dukha, un trib vechi de păstori de reni.

Gheizerul Fly

Acest gheizer geotermal artificial spectaculos poate fi găsit în comitatul Washoe, Nevada, Statele Unite și, fără îndoială, este o priveliște neobișnuită de privit. Trebuie să ne întoarcem în 1916 când s-a format primul gheizer în timpul forajelor de irigare. Sursa de căldură se datorează unui bazin foarte adânc de rocă fierbinte, unde fisurile și faliile tectonice sunt foarte frecvente. Este deschis pentru un număr limitat de turiști și are, de asemenea, plimbări ghidate în natură de trei ore. Cele mai bune luni pentru a vizita acest loc curios sunt din aprilie până în octombrie.

ciudate locuri pământ
Insula Serpilor este un loc interzis chiar de catre armata

Insula da Queimada Grande

Cunoscută și sub numele de Isla de las Cobras sau Isla de las Serpientes, găzduiește peste 4.000 de șerpi. Acest loc este interzis de către armata braziliană. Cu o lungime de doar 1,5 kilometri, este al doilea cel mai periculos loc din lume. Aici trăiește șarpele Isla Quemada, una dintre cele mai otrăvitoare vipere din lume. Se spune că acest șarpe este atât de veninos încât poate topi carnea umană cu veninul său. Probabil că vei dori să îl vizitezi doar virtual.

Râul Tinto

În provincia Huelva (Spania) întâlnim Râul Tinto, un nume care nu este ales la întâmplare. Acest râu lung de 100 de kilometri curge în culoarea roșie, iar malurile lui par a fi luate și dintr-o altă lume. Explicația constă într-o combinație de bacterii rare, un nivel scăzut de oxigen și contaminare din exploatarea aurului, argintului și cuprului, ceva ce se întâmplă încă din 3000 î.Hr. și care au dat această culoare deosebită râului și peisajului său.

Dealul Magnetic

Situat în New Brunswick, Statele Unite, găsim unul dintre cele mai ciudate locuri de pe planetă. Se pare că încă din anii 1930, când a fost descoperit fenomenul Magnetic Hill și aproape imediat promovat ca atracție turistică, toată lumea încearcă să-i rezolve ghicitoarea. Deși „forța magnetică” s-a dovedit a fi o iluzie optică, iar panta în sus este de fapt o pantă în jos, asta nu i-a împiedicat pe mulți călători să viziteze locul pentru a vedea singuri. De altfel, odată cu creșterea turismului după cel de-Al Doilea Război Mondial, acest segment a devenit una dintre principalele atracții turistice ale Monctonului.

Terasele Yuanyang

Terasele de orez reprezintă un loc spectaculos si curios. Situate pe versanții sudici ai muntelui Ailao din județul Yuanyang și din sudul provinciei Yunnan, terasele sunt o capodoperă a ingeniozității oamenilor Hani, dezvoltată de-a lungul generațiilor. Muntele sudic Ailao cu peisajul său tipic în trepte este rodul unei mari creații care se confruntă cu un teren dificil. Cunoscute ca sculpturi ale pământului, câmpurile terasate au fost recunoscute oficial de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial Cultural și Natural.

Lacul Kliluk

Acest lac alcalin endoreic salin numit Kliluk Lake sau, mai popular, Spotted Lake, este situat în secțiunea de est a Văii Similkameen din Columbia Britanică din Canada. Ceea ce este deosebit este că în fiecare an, pe timpul verii, apa lacului se evaporă, lăsând în urmă mici bazine minerale, fiecare având o culoare unică. Lacul conține o concentrație mare de numeroase minerale, inclusiv sulfați de calciu, magneziu și sodiu și opt minerale suplimentare. De asemenea, conține cantități mai mici de titan și argint, făcându-l unul dintre cele mai ciudate locuri de pe Pământ.

Parcul Kromlau

Parcul amenajat Die Rakotzbrück situat în Gablenz, Germania, a fost creat în secolul al XIX-lea. Este renumit pentru precizia sa unică de construcție, podul și reflexia sa îmbinându-se într-un cerc de piatră complet și perfect, indiferent de unde îl privești. Pare dintr-un basm, deși podul este cunoscut drept „Podul Diavolului” pentru această calitate uimitoare. Se pare că cei care au creat podul i-au subliniat mai mult estetica decât utilitatea sa. Ambele capete ale Rakotzbrücke au turle subțiri de stâncă instalate, pentru a arăta ca niște coloane de bazalt naturale, întâlnite în mod obișnuit în multe părți ale Germaniei. Cel mai bun moment pentru a-l vizita? Din mai până în septembrie.