Home » Când, unde, cum » Motivul pentru care pacienții din SUA sunt externați în scaun cu rotile

Motivul pentru care pacienții din SUA sunt externați în scaun cu rotile

Manolică Anca / 27.06.2022, 15:09
Motivul pentru care pacienții din SUA sunt externați în scaun cu rotile

Cu siguranță ai observat și tu prin filme cum pacienții din SUA sunt externați adesea în scaun cu rotile. Chiar și atunci când acesta indică faptul că se simte bine și că este capabil să meargă pe „propriile picioare”. Care este explicația pentru această procedură? Află răspunsul din rândurile de mai jos.

De ce sunt pacienții din SUA externați în scaun cu rotile

Din cauza mai multor factori, spitalele au tendința de a externa o mulțime de pacienți în scaune cu rotile. Acest lucru implică considerații pentru pacient, precum și considerații privind răspunderea spitalului. Cu alte cuvinte, dacă pacientul este externat din spital într-un scaun cu rotile, acest lucru se datorează faptului că spitalul are grijă de acesta și de el însuși.

Atunci când un spital te externează pe tine, pacientul, este firesc ca acesta să fie preocupat de bunăstarea ta și să evite să te vadă alunecând, împiedicându-te sau căzând și rănindu-te în mod inutil după orice tratament sau intervenție chirurgicală pe care ai suferit-o în timpul spitalizării. Aceasta este preocuparea pentru pacient.

De asemenea, cealaltă preocupare majoră pe care o are un spital este dorința de a evita orice răspundere cu privire la eventualele accidentări. Așadar, ia toate măsurile necesare pentru a externa în siguranță un pacient din îngrijirea sa. Administrația unui spital nu dorește să vadă niciunul dintre pacienții săi suferind leziuni accidentale din cauza unei neglijențe din partea sa în timpul procesului de externare.

După cum am menționat anterior, spitalul nu dorește să aibă parte de procese pentru că nu a făcut un efort pentru a te vedea plecând în siguranță din incintă într-un scaun cu rotile. Așadar, acestea sunt principalele motive pentru care majoritatea, dacă nu chiar toți pacienții din SUA sunt externați în scaun cu rotile.

De ce sunt pacienții din SUA externați în scaun cu rotile
De ce sunt pacienții din SUA externați în scaun cu rotile

Mai există și alte motive?

O tradiție a spitalului?

Unii membri ai personalului spitalului pot sugera că externarea unui pacient în scaun cu rotile manual este doar modul în care s-a făcut întotdeauna, sugerând un element de practică istorică pentru spitalul în cauză.

O continuitate a îngrijirii?

O altă sugestie este aceea că, pentru unele locații, practica de a externa un pacient în scaun cu rotile se bazează mai ales pe faptul că omul a fost dependent de utilizarea acestuia în timpul perioadei de recuperare petrecute în spital în urma unei proceduri chirurgicale sau a unui tratament.

În aceste cazuri, personalul spitalului menține în principal un protocol care a fost stabilit anterior pentru pacientul respectiv în timpul perioadei de recuperare.

Pacientul nerăbdător?

Indiferent de capacitatea fiecăruia, personalul spitalului va fi întotdeauna atent la posibilitatea apariției bruște a unor circumstanțe care ar putea duce la rănirea neașteptată a persoanei.

De exemplu, un pacient poate să se simtă bine, dar apoi să aibă o reacție întârziată la un medicament administrat în timpul convalescenței, ceea ce îl face instabil și predispus să se rănească în urma unei căzături. Utilizarea unui scaun cu rotile poate preveni în mod eficient