Home » Când, unde, cum » Obiectul banal din camera de hotel pe care să nu-l atingi niciodată. Nu ți-ai fi imaginat niciodată ce conține de fapt

Obiectul banal din camera de hotel pe care să nu-l atingi niciodată. Nu ți-ai fi imaginat niciodată ce conține de fapt

Alexandru Cazacu / 22.01.2022, 08:46
Obiectul banal din camera de hotel pe care să nu-l atingi niciodată. Nu ți-ai fi imaginat niciodată ce conține de fapt

Cu siguranță, nu sunt mulți cei care știu că unele camere de hotel au în dotare un aparat care poartă mai mulți microbi chiar și decât vasul de toaletă. Află în rândurile de mai jos care este obiectul banal din camera de hotel pe care să nu îl atingi niciodată. Nu te-ai fi gândit niciodată că este posibil acest lucru.

Obiectul banal din camera de hotel pe care să nu îl atingi

Mai exact, după cum arată datele unui studiu, în cele mai multe camere de hotel, uscătorul de păr poartă mai mulți microbi decât majoritatea obiectelor din camera respectivă, chiar și decât vasul de toaletă. În zilele noastre, hotelurile pun la dispoziția clienților lor o serie de facilități și servicii necesare pentru igiena personală, iar printre acestea se numără și uscătorul de păr.

Se pare că acesta este unul dintre cele mai folosite aparate într-o călătorie, chiar și în camera de hotel. Conform unui studiu, comisionat de cei de la ABC News unei echipe de microbiologi, uscătorul de păr este unul dintre principalele dispozitive pe care clienții ar trebui să le evite.

Lucrurile din camera de hotel care au cei mai mulți microbi

Pentru a vedea dacă mai mulți bani înseamnă mai puțini germeni, jurnaliștii de la ABC News au făcut un experiment. Mai exact, în urmă cu câțiva ani, aceștia au verificat un număr de 9 hoteluri din zona Los Angeles, din Statele Unite ale Americii. Prețurile camerelor din hotelurile respective au variat între aproximativ 100 și 500 de dolari, fiind verificate trei camere la preț mic, trei la preț mediu și trei camere de lux.

Rezultatul a fost unul pe cât se poate de neașteptat. Se pare că uscătoarele de păr, păturile, comutatoarele și telecomenzile sunt obiectele dintr-o cameră de hotel cu cei mai mulți germeni. Care este motivul? Ei bine, toate aceste obiecte sunt folosite de un număr mare de oaspeți, iar asta duce la acumularea unor cantități foarte mari de bacterii.

Obiectul pe care să nu-l atingi într-o cameră de hotel
Obiectul pe care să nu-l atingi într-o cameră de hotel. Cu siguranță, nu te-ai fi gândit la acest lucru

Uscătorul de păr este obiectul din camera de hotel care trebuie evitat

Conform sursei citate, personalul de întreținere nu dezinfectează foarte des uscătorul de păr, în ciuda faptului că părul poate conține diferiți microbi. Aceștia pot fi transmiși foarte ușor, mai ales că nu putem ști dacă persoanele care l-au folosit înainte s-au spălat sau nu pe mâini, potrivit Antena 3.

Cercetarea a arătat că uscătoarele de păr ating niveluri foarte mari de germeni. Chuck Gerba, unul dintre microbiologii care au participat la studiu, a spus că nu înțelege de ce se întâmplă acest lucru și nu știe ce fac unii clienți cu uscătoarele, de au atâția microbi.

În concluzie, recomandarea este cât se poate de clară. Mai exact, data viitoare când rezervați o cameră de hotel, puteți să căutați un alt mod de a vă usca părul sau asigurați-vă că ați dezinfectat uscătorul de păr înainte de a-l utiliza.