Home » Cum să faci orice » Cum să îngrijești părul blond vara. 5 reguli de aur pentru a menține blondul frumos, sănătos și strălucitor

Cum să îngrijești părul blond vara. 5 reguli de aur pentru a menține blondul frumos, sănătos și strălucitor

Manolică Anca / 24.06.2021, 14:57
Cum să îngrijești părul blond vara. 5 reguli de aur pentru a menține blondul frumos, sănătos și strălucitor

Este bine cunoscut faptul că nuanţele deshise de păr întineresc, luminează faţa şi dau o strălucirea aparte. Însă, părul blond este şi cel mai fragil, cel mai pretențios și greu de întreținut, mai ales pentru faptul că trebuie vopsit mai des. Și pentru ca acesta să arate bine și să fie strălucitor, părul blond trebuie îngrijit constant și în mod corect. Iată câteva sfaturi despre cum să îngrijești părul blond vara.

Cum să îngrijești părul blond vara

Părul blond are nevoie de mai multă îngrijire față de nuanțele brunete sau roșcate, deoarece firele de păr sunt mai sensibile la factorii de mediu (soare, apă, poluare) și cu cât este coafat mai des, cu atât tinde să aibă un aspect uscat, iar firele de păr să se rupă. În cazul părului blond natural, din cauza conținutului mic de melatonină, acesta tinde să își piardă mai ușor strălucirea, să se usuce mai repede și să devină casant și fragil.

Pe de altă parte, părul vopsit sau decolorat pentru a fi blond își pierde, odată cu pigmentul natural, și strălucirea și hidratarea. De aceea părul blond are adesea aspectul de „păr ars”. Așadar, indiferent dacă este natural sau este vopsit, pentru a îți menține părul blond hidratat, puternic și strălucitor, este important să îi acorzi o atenție deosebită și să urmezi o rutină specială de îngrijire.

Reguli de aur pentru a menține blondul frumos, sănătos și strălucitor

Din fericire, deși părul blond este cel mai sensibil dintre toate nuanțele, există câteva reguli de aur care să te ajute să îți păstrezi părul hidratat, sănătos și strălucitor. Iată cum să îngrijești corect părul blond vara, pentru a îl menține frumos și sănătos:

  • Menține întotdeauna părul hidratat

Părul vopsit blond este mai deshidratat și uscat față de părul blond natural. Asta din cauza decoloranților din vopsea, care îl privează de uleiurile și nutrienții aflați în cuticula firului de păr. Din acest motiv, trebuie neapărat ca în rutina ta de îngrijire a părului să se regăsească o mască pentru reparare în profunzime și un balsam de păr.

De asemenea, alege un șampon special pentru părul blond. Firele de păr își vor menține strălucirea, vor fi hidratate și vei preveni astfel ruperea lor.

Cum să îngrijești părul blond vara
Cum să îngrijești părul blond vara
  • Cum să îngrijești părul blond vara. Protejează-ți părul de căldură

Prea multă căldură îți va usca părul, lucru care va duce, în timp, la pierderea strălucirii. Așa că, înainte de a folosi un uscător de păr, aplică un spray sau o cremă protectoare care ajută la prevenirea deteriorării părului și ajută ca nuanța să nu își piardă din intensitate.

Totodată, și razele razele ultraviolete sunt dăunătoare. Acestea usucă firele de păr și transforma nuanța părului dintr-un blond strălucitor într-o nuanță de portocaliu. Astfel, atunci mergi la plajă sau stai mai mult timp sub razele puternice ale soarelui, folosește o pălărie sau o eșarfă care să îți protejezi părul sau o loțiune de păr cu factor de protecție.

  • Folosește produse speciale de îngrijire

O soluție ideală pentru a-ți păstra culoarea părului pentru mai mult timp este să folosești un șampon nuanțator cu tonuri de violet. Aceste produse sunt special concepute pentru părul blond și te ajută să ai o culoare strălucitoare mai mult timp. Foliculii firelor de păr absorb pigmenții violet din șampon și previn și stopează apariția nuanțelor calde de galben. Folosește acest șampon cel puțin o dată pe săptămână, alternând și cu alte tipuri de șampoane.

  • Cum să îngrijești părul blond vara. Spală-l ori ce câte ori este nevoie

Părul blond nu ar trebui spălat zilnic, asta pentru că prin șamponare se îndepărtează uleiurile naturale de la nivelul scalpului și de pe lungimea firelor de păr, lucru care va duce la uscare și la creșterea fragilității lui. Însă, este important de menționat că este obligatoriu ca părul blond să fie spălat după fiecare zi în care ai intrat în piscină sau în mare. Apa sărată și clorura din piscină nu vor face decât să îl usuce și mai mult, să își piardă aportul său natural de umiditate și să devină casant.

  •  Folosește produsele potrivite pentru vopsit

Pudra decolorantă, spre deosebire de decolorantul lichid, este mai blândă pentru firele de păr. Totodată, atunci când vrei să îți reînprospătezi nuanța, decolorantul trebuie aplicat doar la rădăcini, nu și la vârfuri. Ele sunt deja decolorate și nu vei face decât să le usuci și mai mult. De asemenea, este recomandat să îți tunzi vârfurile în mod regulat pentru a preveni despirea lor și aspectul de păr ars.