Home » Life & Style » Cum se obține de fapt blondul caramel, culoare dorită de mii de femei

Cum se obține de fapt blondul caramel, culoare dorită de mii de femei

Violeta Badea / 05.06.2021, 16:39
Cum se obține de fapt blondul caramel, culoare dorită de mii de femei

Odată cu apariția sezonului de vară, multe femei simt nevoia să-și facă o schimbare de look, iar primul pas este acela de a-și schimba culoarea părului. Anul acesta, nuanța de blond caramel este preferata tuturor doamnelor și domnișoarelor, iar pentru a o obține apelează la cei mai buni stiliști. Dacă nu ați reușit să faceți o programare la saloanele specializate, există câteva recomandări pe internet. Iată cum se obține de fapt blondul caramel, culoare dorită de milioane de femei.

Cum se obține de fapt blondul caramel

În acest an, tendințele spun că părul se poartă vopsit în culoarea de caramel. Această nuanță a devenit foarte populară printre reprezentantele sexului frumos. Culoarea caramelului este potrivită la orice vârstă, iar acest lucru se datorează faptului că această umbră este considerată a fi specială și versatilă. De asemenea, nuanța este ideală pentru orice lungime a părului și scoate în evidență trăsăturile frumoase ale pielii. În plus, caramelul este potrivit pentru orice culoare a ochilor, dar arată perfect la femeile care au nuanța verde, maro sau chihlimbar.

Poate părea destul de dificil să obțineți o culoare de caramel pe păr. Cu toate astea, specialiștii spun că nuanța de caramel se poate realiza încă din prima sesiune de vopsire. Femeile care au părul brunet se vor aprinde cel mai probabil înainte de a obține aceeași nuanță de caramelă pe păr.

Brunetele care vor să se bucure de această nuanță trebuie să facă o vizită la un salon specializat, deoarece este destul de dificil să îți decolorezi părul acasă. În plus, este cunoscut faptul că pigmenții închiși sau de roșcați sunt greu de îndepărtat fără ajutorul unui profesionist. Specialiștii nu recomandă spălarea părului înainte de aplicarea vopselei. De asemenea, trebuie să pregătiți un pieptene și cleme înainte de aplicare.

Cum se obtine blondul caramel
Cum se obtine blondul caramel

Cum se aplică vopseaua

Pentru început trebuie pregătită compoziția vopselei. Aceasta se diluează într-un recipient special, fără a uita de măsurile de protecție, de exemplu de purtarea mănușilor. Procedura se realizează în apropierea unei oglinzi pentru a avea o mai mare vizibilitate și un bun confort. Specialiștii spun că părul trebuie împărțit în mai multe zone, apoi prins cu diferite cleme speciale.

Aplicarea se face începând de la rădăcini, apoi ar trebui să colorați complet firul cu fir, deplasându-vă spre frunte. În acest mod se procedează cu întregul cap de păr, apoi se masează ușor vopseaua pe păr. Ulterior, părul se ține fie legat într-o coadă, fie prins într-un suport special. Tot ceea ce trebuie să mai faceți acum este să așteptați în jur de 20 – 40 de minute, în funcție de nuanța originală și de instrucțiunile de folosire de pe ambalaj.

După ce a expirat acest timp, vopseaua trebuie îndepărtată complet. Apoi, părul se spală cu șampon și balsam pentru păr colorat. Părul se șterge foarte bine cu un prosop și se folosește feonul doar atunci când acesta începe să se usuce natural. Iată câteva vedete care au ales nuanța de blond caramel: Jennifer Lopez, Audrina Patridge, Jessica Alba sau Sarah Jessica Parker.